Ajankohtaista

Nicodemus Nevala on henkisen tien kulkija. Hän vaihtoi oravanpyörän vapauteen. Kuva: Mirkku Halonen
Leena Sund tarjoili hymyillen kasviskeittoa. Ruokaisaa keittoa oli varattu parille sadalle lounastajalle. Kuva: Mirkku Halonen

ADRA jakoi iloa sunnuntailounaalla

Kasviskeittoa, vaatteita ja kodintavaroita jaettiin tarvitseville.

ADRA Finland on jakanut viime päivinä Koillismaalla lounasta sekä vaatetta ja kodintavaroita tarvitseville. Avustustapahtuma Iloinen mieli järjestettiin sunnuntaina Kuusamossa.

Leena Sund tarjoili hymyillen kasviskeittoa. Ruokavieraita oli käynyt jo satakunta. Soppatykissä keitettyä keittoa ja voileipiä oli varattu parille sadalle lounastajalle.

ADRA Finland on suomalainen kehitysyhteistyö- ja avustusjärjestö, joka toimii eri puolilla maailmaa ja tukee apua tarvitsevia ihmisiä kotimaassa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Suomessa järjestö on toiminut sosiaalityön kentällä jo vuodesta 1968. Kansainvälisen kehitysyhteistyön se aloitti vuonna 1978.

ADRA Finland on lähellä adventtiliikettä. Se on jäsen adventtikirkon kansainvälisessä kehitysyhteistyö- ja avustusjärjestössä, joka toimii 118 maassa. ADRA Finland säätiöitiin vuonna 2010. Säätiön perustaja on Suomen Adventtikirkko.

Järjestön ulkomaan hankkeiden päärahoittaja on ollut Suomen ulkoministeriö vuodesta 1978 alkaen. Kotimaan työn pääasiallinen rahoitus on tullut Sympatia- kansalaiskeräyksestä, joka on Suomen toiseksi vanhin kansalaiskeräys. Se aloitettiin vuonna 1921. Yksityisen lahjoittajien ja vapaaehtoistyöntekijöiden merkitys on ollut järjestön toiminnassa suuri.

Oravanpyörästä vapauden pyörään

Kasviskeittolounaalla pistäytyi myös Nicodemus Nevala. Kuusamolaislähtöinen Nevala teki kolme vuotta sitten suuren elämänmuutoksen. Hän luopui antiikkiesineiden täyttämästä kodistaan ja myi kaiken omaisuutensa pois.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Hyppäsin oravanpyörästä vapauden pyörään.

Oma elämä oli alkanut tuntua vieraalle henkisten ja hengellisten pohdiskelujen myötä. Nyt Nicodemus Nevala pyrkii elämään ostamatta mitään. Hän ei käy töissä eikä hänellä ole omaa kotia.

– Välillä olen majaillut jonkun sohvalla, nyt vanhempieni pihalla leikkimökissä.

Kuusamossa Nicodemus on käynyt läpi nuoruuden kiusaamiskokemuksia. Entisten kiusaajien kanssa on halattu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Olemme täällä ymmärtämässä muita, emme muuttamassa muita.

– Olen ollut tosi vihainen tätä paikkaa kohtaan. Olen antanut anteeksi, anteeksi itselleni ja muille. Olemme täällä ymmärtämässä muita, emme muuttamassa muita.

Työssäkäynnin tilalla on toisten auttaminen. Joskus se on apua henkisissä asioissa, joskus halkojen hakkaamista.