Paikallisuutiset

"Avin pääasia tuntuu olevan Sulo Karjaisen työn mitätöinti ja ajojahti Karjalaista kohtaan", kommentoi Suurpetokeskuksen toimitusjohtaja Pasi Jäntti

Juuso-karhulle haetaan sijoituspaikkaa Saksasta.

Aina-karhu ja Sulo Karjalainen Suurpetokeskuksessa joulukuussa 2021.
Aina-karhu ja Sulo Karjalainen Suurpetokeskuksessa joulukuussa 2021. Kuva: Hanna Rautio

Kuusamo

Kuusamon Suurpetokeskuksen toimitusjohtajaksi syyskuussa nimetty Pasi Jäntti kertoo, että keskus aikoo valittaa avin päätöksestä ja hakea täytäntöönpanokieltoa.

- Näin heppoisilla perusteilla eläimiä ei aleta lopettamaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jäntin mukaan Juuso-karhulle haetaan turvapaikkaa Saksasta. Muille karhuille ei ole vielä kysytty sijoituspaikkoja suomalaisista eläintarhoista.

- Karhut ovat ihan terveitä, ja mitä on, niin voidaan hoitaa. Minä ilmoitin aville, että tehdään kaikki eläinten eteen, mutta heidän pääasiansa tuntuu olevan Sulo Karjaisen työn mitätöinti ja ajojahti Karjalaista kohtaan.

Jäntin mukaan hän on pistänyt keväästä lähtien heti toimeen kaikki avin vaatimat eläinten terveystarkastukset.

- Karjalaisen Sulo luotti aikoinaan siihen, kun avin eläinlääkärit käyvät tarkistamassa eläimet ja sanovat niiden olevan hyvässä kunnossa ja terveitä, niin asia on näin eikä enempää tarkistuksia tarvita.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jäntin sanoo, että avin olisi pitänyt opastaa Karjalaista paremmin eläinten terveydenhoidossa.

Muut ennen Jänttiä tarhaa aiemmin johtaneet toimijat taas olivat sivuuttaneet annetut ohjeistukset, joten terveysongelmia on päässyt kehittymään.

Jäntti kokee, että aluehallintovirasto on toiminut päätöksissään siten, että siitä on ollut suurpetokeskukselle mahdollisimman paljon haittaa. Suuria investointeja ei ole pystytty tekemään ennen päätöksen saamista, rakennusmateriaaleja on kuitenkin hankittu kymmenien tuhansien eurojen edestä valmiiksi.

- Olen sanonut heille, että antakaa joku myönteinen päätös, niin täällä saadaan asiat tapahtumaan heti. Kaikki tavarat odottavat, että päästään tekemään.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Juttu julkaistu alun perin 26.9.2022 tämänPohjois-Suomen avi peruuttaa Kuusamon Suurpetokeskuksen eläintarhaluvan osana.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä