Kulttuuri

D’amen saapuu konsertoimaan Kuusamon seurakunnan Ruska -konserttisarjan kolmanteen konserttiin sunnuntaina 17. syyskuuta. Kuva: D'amen

D’amen-kuorossa laulaa 36 naista – konsertoi Kuusamon kirkossa syyskuun puolivälissä

Kuusamon seurakunnan Ruska-konserttisarjan kolmannessa konsertissa esiintyy D’amen. D’amen on aktiivinen ja yhteiseen päämäärään pyrkivä iloinen 36 naisen joukko.

Kuoro on perustettu vuonna 1978 ja se on ollut aktiivinen ryhmä koko 45 vuotisen olemassaolonsa ajan.

Kuusamon seurakunnan tiedotteessa kerrotaan, että D’amenin ohjelmisto koostuu monipuolisesta naiskuoromusiikista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Laulujen sisältö on pääosin hengellistä, sillä jumalanpalvelukset ovat kuoron toiminnan keskiössä. Konserteissa kuoro esittää muutakin naiskuoroille sävellettyä musiikkia, jonka johtaja on katsonut kulloinkin kuorolle sopivaksi. Tyylit vaihtelevat sujuvasti niin psalmilaulusta kansankoraaleihin kuin spirituaaleista jazz-sävelmiin.

Kuoro suuntaa maaliskuussa 2024 kuorofestivaalille Roomaan ja tämän ja muutaman muun tulevan konsertin avulla D’amen valmistelee festivaaliohjelmaansa.

Tämän konsertin ohjelma on valmisteltu pääosin tämän vuoden aikana ja on osaosa on Rooma 2024 -projektia. Kuoro suuntaa maaliskuussa 2024 kuorofestivaalille Roomaan ja tämän ja muutaman muun tulevan konsertin avulla D’amen valmistelee festivaaliohjelmaansa.

Konserttiohjelmassa on luvassa kokonaisuus, joka on koottu messun osien Kyrie, Gloria, Sanctus ja Agnus dei, ympärille.

D’amen on laulanut vuosien aikana useita eri messukokonaisuuksia, koska ne ovat keskeistä jumalanpalvelusmusiikkia kuoroille. Nämä osat on koottu eri säveltäjien messuista. Muu ohjelma sisältää jotain tuttua, enemmän uutta ja lainattua, mutta toivon mukaan paljon iloa välittävää musiikkia. Konsertin loppuosassa on muutama kehto- ja kansanlaulu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kuoroa johtaa Tuiran seurakunnan kuusamolaislähtöinen kanttori Tommi Hekkala. Pianistina on Jere Tulirinta.

Tommi Hekkala on aloittanut musiikkiopinnot Kuusamon Musiikkiopistossa. Kirkkomuusikon ammattitutkinnot hän on suorittanut Oulun Konservatoriossa ja OAMK:ssa. Hän on ollut Tuiran seurakunnan kanttorina vuodesta 2003 lähtien. K

Kuorotyö on muodostunut hänelle rakkaaksi työvuosien myötä ja hän on opiskellutkin eri kursseilla kuoronjohtoa muun muassa Timo Nuoranteen ja Jani Sivenin opissa. Hekkala on toiminut Pohjois-Pohjanmaan kanttorikuoron taiteellisena johtajana vuodesta 2018 lähtien. Tämä kuoro vierailikin Kuusamon kirkossa syyskuussa 2021.

Jere Tulirinta on oululainen pianisti ja pedagogi, joka toimii opettajana Limingan Musiikkiopistossa ja Oulun Yliopiston kasvatustieteen laitoksella. Tulirinta on ollut pianistina useissa produktioissa ja soittaa useissa klassisen ja kevyen musiikin kokoonpanoissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

D’amen konsertoin Kuusamon seurakunnan Ruska -konserttisarjan kolmannessa konsertissa Kuusamon Pyhän ristin kirkossa sunnuntaina 17.9. klo 15.