Ihmiset 

Mika Flöjt, Vihreän Liiton eduskuntavaaliehdokas. Kuusamo Kuva: asiakas

Mika Flöjt kannattaa opintolainavähennystä keskuksien ulkopuolelle muuttaville valmistuneille opiskelijoille

1) Pitäisikö tuulivoimarakentamista lisätä Koillismaalla?

Tuulivoimaa voidaan rakentaa lisää olemassa olevien siirtolinjojen varteen ja, olemassa olevien tuulivoima-alueiden viereen sekä jos siirtolinja Kainuuseen toteutuu tuulivoimaa voidaan rakentaa Etelä-Kuusamon talousmetsiin. Arvokkaita maisema- ja luontoalueita ei tule tuulivoimarakentamiselle uhrata vaan voidaan rakentaa riittävän kauaksi asutuksesta vähempiarvoisiin maisemiin. Suurtuulivoimaa voidaan lisätä myös aavalle merelle Ruotsin ja Suomen merialuerajalle merialuesuunnitelman mukaisessti merikaapeleiden varteen.

2) Kannatatko uuden kaivostoiminnan (koboltti, kupari tai kulta) syntymistä Koillismaalle?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

En kannata uraanikultakoboltti kaivoshankkeita. Koillismaan ylängön puhtaat vedet ja ruokatuotantoalueet nousevat arvoon arvaamattomaan vääjäämättömästi voimistuvan globaalimuutoksien aikakaudella. Heidän tulee panostaa puhtaasta luonnosta kumpuaviin elinkeinoihin ja ruokatuotantoon.

3) Millä toimilla parantaisit työvoiman saatavuutta Pohjois-Suomessa?

Opintolainanvähennys Koillismaalle ja keskuksien ulkopuolillle muuttaville valmistuneille opiskelijoille. Oppisopimuskoulutusta KSAKKissa ja Kaossa yrityksien tarpeisiin lisättävä. Työttömien ja maahanmuuttajien muuntokoulutuksien resursseja lisättävä aloilla missä kärsitään työvoimapulasta.

4) Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohteen tämän vuoden budjetti on 2 miljardia euroa, mutta kuitenkin 56 miljoonaa euroa alijäämäinen. Mihin sote- tai pelastuspalveluihin kohdistaisit säästöjä ja mihin et missään nimessä? 

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kunnissa ei ollut laillista alibudjetoida perusturvaa, samalla tavalla ei ole laillista Valtiovarainministeriön alibudjetoida hyvinvointialueiden budjetteja jos virkahenkilöstö on virkavastuuulla laskenut hoitotarpeiden budjetit. Pohjoismaisessa hyvinvointivaltiossa tulee varmistaa riittävät resurssit hyvinvointialueille, jotta kaikki aidosti hoidetaan ja kaikki saavat laadukasta hyvää hoito sekä hoivaa. Leikkaukset tulee kohdistaa päällekkäiseen hallintoon sekä Pohteen toimialajohtajien ylisuuria palkkoja tulee leikata.

5) Mikä on tärkein asia, johon haluat vaikutta, jos sinut valitaan kansanedustajaksi?

Haluan vaikuttaa siihen että päätöksiä tehdään mahdollisimman oikeudenmukaisesti siten että ne palvelevat yhteistä hyvää, sekä Suomen lainsäädäntö kunnioittaa Pohjoismaista hyvän lain logiikkaa, että mikä ei ole oikeus ja kohtuus ei voi olla kansalaiselle lakikaan. Haluan tehdä monen eri sektorin päätöksiä pohjoisen ja maapallon parhaaksi siten että Pohjois-Suomessa on puhdas elinympäristö, vireä elinvoima ja turvallinen hyvinvointivaltio sekä hyvät koulutusmahdollisuudet sekä peruspalvelut meille kaikille.

Kuka?

Mika Flöjt

Puolue: Vihreät

Ikä: 48 v.

Kotipaikka: Kuusamo

Työ: Toiminnanjohtaja,

Koulutus: YTM kansainväliset suhteet ja politiikka

Luottamustoimet: Varakansanedustaja, maakunta- ja aluevaltuutettu, kaupunginvaltuutettu

Harrastukset: Vapaa-ajan kalastus, kävely, retkeily, metsäsuksihiihto, lukeminen ja maailmanpolitiikan seuraaminen

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

//uutista korjattu 20.3.2023 klo 14.43 kysymys 4 vaihdettu Oulun vaalipiirin ehdokkaiden kysymykseksi//