Ihmiset 

SDP:n eduskuntavaaliehdokas Inka Hokkanen Kuusamosta Kuva: asiakas

Inka Hokkanen haluaisi Suomeen mielenterveys-strategian: “Meillä ei ole varaa menettää nuoria eläkkeelle.”

Esittelemme Kuusamon Seudussa kaikki ilmestymisalueemme ehdokkaat ennen eduskuntavaaleja.

Kuka?

Inka Hokkanen

Puolue: Suomen Sosiaalidemokraattinen Puolue

Ikä: 36 v

Kotipaikka: Kuusamo

Ammatti: sairaanhoitaja

Tärkeimmät luottamustehtävät: Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluevaltuutettu, Kuusamon kaupunginvaltuutettu, SDP:n puoluevaltuutettu

Harrastukset: kuntosali, hiihto, mökkeily

1. Pitäisikö tuulivoimarakentamista lisätä Koillismaalla?

Kyllä pitäisi lisätä tuulivoimaa. Tuulivoima on vihreää energiaa ja tarvitsemme puhtaan energian ratkaisuja. Puhtaan energian ratkaisut voivat olla suuri vientituotteemme nyt ja tulevaisuudessa. Energiaomavaraisuutta pitää lisätä,jotta kestämme paremmin mahdollisia kriisejä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

2. Kannatatko uuden kaivostoiminnan (koboltti, kupari tai kulta) syntymistä Koillismaalle?

En vastusta kaivostoimintaa, mutta niiden sijoittamiseen tulee olla paikallisten ihmisten hyväksyntä. Kaikkialle kaivokset eivät sovi kuten esimerkkinä Juomasuon alue ei sovi kaivostoiminnalle.

3. Millä toimilla parantaisit työvoiman saatavuutta Pohjois-Suomessa?

Työperäinen maahanmuutto ja täsmäkoulutukset aloille yhdessä yritysten kanssa, joissa tarvitaan työvoimaa ovat ratkaisuja työvoimapulaan. Kohtuuhintaista asumista tulee olla lähellä työpaikkoja, jotta työssäkäynnin kustannukset eivät nouse kohtuuttomiksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

4. Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohteen tämän vuoden budjetti on 2 miljardia euroa, mutta kuitenkin 56 miljoonaa euroa alijäämäinen. Mihin sote- tai pelastuspalveluihin kohdistaisit säästöjä ja mihin et missään nimessä? 

Panostamalla perusterveydenhuoltoon säästämme kalliimmissa erikoissairaanhoidon palveluissa. Ihmisen pitää saada hoitoa ajoissa ja oikea-aikaisesti. Perusasioista, eli hoitoon pääsystä hoitajalle tai lääkäriin, sieltä ei saa leikata. Tarvitsemme myös panostusta työhyvinvointiin ja työntekijöiden jaksamiseen työssä.

5. Mikä on tärkein asia, johon haluat vaikutta, jos sinut valitaan kansanedustajaksi?

Kun olen kansanedustaja, vien eteenpäin asioita, jotka edistävät ihmisten parempaa arkea. Lasten, nuorten ja perheiden arjessa selviäminen on tärkeää. Suomeen tarvitaan mielenterveysstrategia. Meillä ei ole varaa menettää nuoria aikuisia eläkkeelle, suurimpia syitä siihen ovat mielenhyvinvoinnin haasteet. Jokaisella on hyvä löytää oma roolinsa ja paikkansa elämässä, kaikki olemme arvokkaita ja tärkeitä ihmisiä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

//uutista korjattu 20.3.2023 klo 14.34 kysymys 4 vaihdettu Oulun vaalipiirin ehdokkaiden kysymykseksi//