Urheilu

Pölkky Kuusamon manageri Mika Määttä julkisti suuren osan tulevan kauden pelaajasopimuksista torstaina. Passarina jatkaa Joanna Kallinen, joka muodosti hyvän parivaljakon viime kaudella kapteeni Katja Kylmäahon kanssa. Uutena passarina mukaan tulee Sofia Lehto. Kuva: HANNA RAUTIO

“Ei kahta ilman kolmatta” – Pölkky Kuusamo julkisti peräti yhdeksän pelaajasopimusta

Pölkky Kuusamon naisten lentopallon mestaruusjoukkueen taustavoimat eivät ole jääneet laakereilleen lepäilemään toisen perättäisen Suomen mestaruuden jälkeen. Joukkueen manageri Mika Määttä julkisti torstai-iltana pidetyssä tiedotustilaisuudessa peräti yhdeksän pelaajasopimusta ensi kauden joukkueesta.

Sopimusmäärän lisäksi merkittävää on, että joukkueessa jatkaa viisi päättyneen kauden pelaajaa.

– Hieno tilanne, että voimme julkistaa yhdeksän pelaajasopimusta ja molemmat valmentajat. Ensi kauden teema on ei kahta ilman kolmatta. Tätä tavoitellaan tekemällä työtä nöyrästi, jalat tukevasti maassa, Määttä paaluttaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sotiris Gkotsiksen kanssa valmennuksessa jatkaa siis Alexandros Roussos.

Yleispelaajista jatkavat yhdysvaltalaiset Carlyle Nusbaum, 26, ja Madeline Palmer, 27. Määttä kuvailee sopimuksia näiden pelaajien osalta kultakimpaleiksi joukkueelle.

Kolmanneksi yleispelaajaksi tulee 180-senttinen Cortney VanLiew, 24. VanLiew on pelannut samalla alueella Yhdysvaltojen yliopistosarjaa kuin Nusbaum, ja hän on kolmantena pistepörssissä, jonka kärjessä on edelleen Nusbaum.

– Tällä yleispelaajakolmikolla ja yhdellä lisäpelaajalla saadaan pelaajille lepoaikaa kauden aikana, Määttä uskoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Liberoista jatkaa Juulia Jäppinen, 18, ja kaverikseen hän saa vielä nuoremman Netta Tolvasen, 17. Timo Tolvasen tytär Netta on pelannut Kuortaneella osana nuorten maajoukkuetta.

– Juulia kasvoi viime kaudella Sannan (Häkkinen) hyvässä opissa. Nyt annetaan tälle kuusamolaiset sukujuuret omaavalle pelaajalle mahdollisuus ykkösliberona, kun Sanna heitti pelikengät puolapuille viimeisen pelin jälkeen.

Nuorilla liberoilla tulee olemaan melkoinen haaste täyttää Häkkisen tontti.

Kakkospassarin roolin viime kaudella hyvin hoitanut Joanna Kallinen, 19, jatkaa tulevalle kaudelle. Parikseen hän saa Hämeenlinnasta siirtyvän Sofia Lehdon, 20.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Keskipelaajista jatkaa oivan kauden pelannut Bettina Yli-Sissala. Toiseksi keskipelaajaksi saapuu Lempo Volleyta edustanut 183-senttinen Linnea Malinen, 19.

– Tänä vuonna meillä on merkittävä pohja pelaajia viime kaudelta ja yhdessä uusien pelaajien kanssa haluamme luoda jälleen kilpailukykyisen joukkueen. Jokaisen kauden joukkue kirjoittaa oman tarinansa. Näinä kahtena vuotena olemme osoittaneet sen, että joukkueemme pelaavat suunnitelmallisesti ja johdonmukaisesti. Tämä on ensi kaudellakin tavoite ja sen eteen työskentelemme pitkän aikavälin tavoitteiden täyttämiseksi, kommentoi päävalmentaja Gkotsis sopimustilannetta joukkueen tiedotteessa.

Julkistettujen sopimusten jälkeen Pölkky Kuusamolla on haussa vielä hakkuri sekä yksi yleispelaaja ja keskipelaaja. Manageri Määttä sanoo, että pelaajien etsinnässä on ollut positiivinen tilanne:

– Kiinnostusta on ollut koko ajan. Pelaajat tietävät, että meidän organisaatio on kunnossa. Vähän haastetta tuo välimatka ja koulutusmahdollisuuksien (korkeakoulut) puuttuminen.

Pölkky-nimen alla Kuusamon Pallo-Karhujen joukkue jatkaa ainakin ensi kauden, joka on kaksivuotisen sopimuksen toinen vuosi.

– Kymmenen vuotta on pelattu Pölkky-nimellä. Neuvotteluita jatkosta käydään, kun päästään tapaamaan yrityksen uutta johtoa, Määttä sanoo.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä