Paikallisuutiset

Elisabet Soronen ei kannata sote-palveluista leikkaamista: “Alijäämät ovat historiaa, kun rahaa lopetetaan syytämästä ulkomaille”

Esittelemme Kuusamon Seudussa kaikki ilmestymisalueemme ehdokkaat ennen eduskuntavaaleja.

Taivalkoskelainen Elisabet Soronen on Valta kuuluu kansalle -puolueen eduskuntavaaliehdokas Oulun vaalipiirissä.

Elisabet Soronen, Taivalkoski, Valta kuuluu kansalle:

1. Pitäisikö tuulivoimarakentamista lisätä Koillismaalla?

– Mielestäni tuulivoima-rakentamista ei tule lisätä Koillismaalla. Koillismaalla tuulivoimaa on jo suhteellisen paljon. Ala on korruptoitunut ja rikkaat rikastuvat entisestään tässäkin touhussa. Energiatalouteen löydyttävä keinoja, jotka eivät rasita luontoa, ihmisiä ja eläimiä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

2. Kannatatko uuden kaivostoiminnan (koboltti, kupari tai kulta) syntymistä Koillismaalle?

– Kyllä kannatan tarvittavaa hyödyllistä kaivostoimintaa siihen pisteeseen asti, kun kaivostoiminta on vastuullista ja kaivosten omistukset pysyvät Suomen valtiolla eli kaikilla suomalaisilla yhteisesti: tämä on yhteinen maamme ja luonnonvarojemme louhinta ja käyttö täytyy hyödyttää kaikki tasa-puolisesti. Suomi voisi käyttää kaikkia maaperämmekin rikkauksia paremmin maailman markkinoilla.

3. Millä toimilla parantaisit työvoiman saatavuutta Pohjois-Suomessa?

– Työvoiman saatavuutta täytyy tukea muuttovoittoa lisäämällä suomalaisten kansalaisten keskuudessa; valtiolta saatava esimerkiksi opintolainan osahyvitystä jos muuttaa työskentelemään pieniin kaupunkeihin tai kyliin, tämä asia ei voi olla vain kylien omissa käsissä. Syntyvyyttä tuettava, kaikkia palveluita ja niiden säilymistä tuettava; pienyrittäjille tuet myöskin. Turismia kasvatettava – mahdollisuuksia on vaikka mihin!

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

4. Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohteen tämän vuoden budjetti on 2 miljardia euroa, mutta kuitenkin 56 miljoonaa euroa alijäämäinen. Mihin sote- tai pelastuspalveluihin kohdistaisit säästöjä ja mihin et missään nimessä?

– En kohdistaisi säästöjä mihinkään sote- ja pelastuspalveluihin, vaan antaisin tarvittavan lisätuen. Alijäämät ovat historiaa, kun rahaa lopetetaan syytämästä ulkomaille. Omat kansalaiset on pysyttävä hoitamaan ensin. Sote-alan täytyy laajentaa julkisissa palveluissa vaihtoehtohoitoihin sekä parempaan terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämisen keinoihin.

5. Mikä on tärkein asia, johon haluat vaikutta, jos sinut valitaan kansanedustajaksi?

– Haluan vaikuttaa parantavasti kaikkiin niihin tekeillä oleviin ja olemassa oleviin lakeihin, jotka rikkovat ihmis- ja eläinoikeuksia, luonnon monimuotoisuutta ja karmeimmillaan tallaavat perustuslakimme pykäliä, kuin niitä ei olisi koskaan säädettykään! Rauhansopimuksia ei pidä myöskään rikkoa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kuka?

Elisabet Soronen

Puolue: Valta kuuluu kansalle

Ikä: 30 vuotta

Kotipaikka: Taivalkoski

Ammatti: Valokuvaaja, luonto- ja eräopas, kansallispuisto-opas, kuvataide-opiskelija (AMK)

Tärkeimmät luottamustehtävät (max. 3): tukihenkilö kolmelle ala-ikäiselle

Harrastukset: luonto, sauna ja avanto, taide ja kulttuuri, meditaatio ja laulu