Paikallisuutiset

Ennakkoon voi äänestää viikon ajan - Katso täältä Kuusamon, Posion ja Taivalkosken ennakkoäänestyspaikat

Eduskuntavaalit 2023 alkavat enakkoäänestyksellä 22.-28.3.2023. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 2.4.

Kuusamossa eduskuntavaalien yksi ennakkoäänestyspaikoista on Kuusamotalossa. Kuva: HANNA RAUTIO

Kuusamossa ennakkoäänestyspaikkoja ovat Kuusamotalo, Kainuun ammattiopisto, molemmat isot marketit, toimintakeskus Porkkapirtti sekä äänestysbussi, jona toimii kirjastoauto. Auton kulkuajat ja -päivät löytyvät Kuusamon kaupungin sivuilta. Äänestyspäivinä autossa ei ole kirjastotoimintaa.

Äänensä voi antaa ennakkoon missä yleisessä äänestyspaikassa tahansa kotimaassa tai ulkomailla. Varsinaisena äänestyspäivänä äänensä voi antaa vain siinä äänestyspaikassa, joka on merkitty äänioikeusrekisteriin ja äänestäjälle lähetettyyn ilmoituskorttiin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Äänestäminen on mahdollista myös laitoksissa ja kotona sekä varusmieskoulutusta antavissa yksiköissä. Kotona äänestävän on ilmoitettava asiasta keskusvaalilautakunnalle ennakkoon.

Posiolla voi ennakkoon äänestää kunnanvirastolla ja Kuloharjulla. Taivalkoskella ennakkoäänestyspaikkana on vanha paloaema. Taivalkoskella kulkee myös äänestysauto 22.-25.3. Auton aikataulut löytyvät kunnan nettisivuilla.

Viime vaaleissa neljä vuotta sitten yli puolet kaikista äänestäjistä äänesti ennakkoon. Lopullinen äänestysprosentti oli 72,1 %

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä