Urheilu

Päävalmentaja Jere Pyhäranta kuvailee FC PaKan tämän kauden edustusjoukkuetta nuoreksi, taitavaksi ja nälkäiseksi. Kuva: Hanna Rautio

FC PaKa tavoittelee paluuta Neloseen – Kauden kotiavaus siirtyi toukokuun loppuun

FC PaKan edustusjoukkueen kausi on käynnistynyt jalkapallon miesten Vitosessa. Avausottelussa kaatui oululainen Joku Paikallinen Joukkue perinteisin futisnumeroin 0–1. Voittomaalista vastasi Sakari Mustonen jo 14. peliminuutin kohdalla.

– Aika tyypillinen kauden aloituspeli. Meillä ehti olla yhdet treenit ulkona isolla kentällä ennen sitä. Näki, ettei peli ole ihan valmista vielä. Voitto tuli, se oli tärkeintä, edustusjoukkueen pelaaja–päävalmentaja Jere Pyhäranta tiivistää kauden avauksen.

Toinen ottelu piti käydä viime lauantaina 13.5. viimein lumen alta paljastuneella Kuusamon urheilukentän tekonurmella niin ikään oululaista Hercules Young Boysia vastaan. Vastustajan toiveesta ottelu siirrettiin viime hetkellä myöhempään ajankohtaan 28. toukokuuta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Viimeksi he tulivat tänne kahdeksalla pelaajalla, voitettiin aika rumin lukemin muistaakseni 25–0. Toivotaan, että tulevat nyt 11 pelaajalla.

Näin ollen PaKan kotiavaus on 27. toukokuuta liminkalaisia vastaan.

FC PaKan edustuksen tämän kauden ringissä on 27 pelaajaa, joista kaikki eivät ole toki aina saatavilla. Pyhärannan mukaan joukkue on nuorentunut viime aikoina vuosi vuodelta.

– Meillä on tosi nuori, taitava ja nälkäinen joukkue.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Nuorin pelaaja 14-vuotias. Heidän ikäisilleen seurassa ei enää ole juniorijoukkuetta, joten nuoret liittyivät edustusjoukkueen matkaan.

– Tämä on nimen omaan joukkue isolla J:llä. Uskon, että nämä nuoret, jotka viime kaudella haistelivat tunnelmaa, tulevat nousemaan isoon rooliin.

Jo viime vuonna, kun joukkue pelasi Nelosessa, mukana oli myös yksi nainen, karkkikaupan yrittäjä Sofia Litendahl. Pyhärannalla ei ole tiedossa toista miesten joukkuetta, jossa pelaisi nainen.

– Hän pärjää aivan loistavasti, tekniikka ja taito riittävät. Näkee, että on pelannut, päävalmentaja kehuu Litendahlia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kuusamossa jalkapalloilijat ovat päässeet aivan vastikään harjoittelemaan kotitekonurmellaan. Kuva: Hanna Rautio

Entisen Veikkausliiga-maalivahti Pyhärannan nimi on myös pelaajaluettelossa. Avausottelussa hänet nähtiin keskikentällä.

– Olen siellä missä tarvitaan. Pääpaino on koutsaamisessa. On helmpompi keskittyä pelkkään pelaamiseen tai pelkkään koutsaamiseen. Kun tekee molemia, aina on riski, ettei kummastakaan meinaa tulla yhtään mitään.

Espoolaislähtöisen Pyhärannan ammattilaispelaajaura päättyi vuonna 2017 pahoihin loukkaantumisiin, joista toipuminen kesti pitkään. Nyt paikat kestävät ainakin jonkin verran pelaamista.

Tällä hetkellä myös FC PaKan puheenjohtajana toimiva Pyhäranta on ollut edustusjoukkueen valmennuksessa neljä vuotta.

Hän kertoo ettei hyppy pelaajasta valmennukseen ollut niin hirveän iso, sillä juniorivalmentaminen oli tullut tutuksi jo pelaajauran aikana. Pyhäranta on ammatiltaan luokanopettaja ja liikunnanopettaja. Valmentaminen ja opettaminen ovat hänen mielestään aika lähellä toisiaan.

Entinen ammatilaismaalivahti Jere Pyhäranta toimii FC PaKan puheenjohtajana ja pelaaja-päävalmentajana. Kuva: Hanna Rautio

PaKan lisäksi Pohjoisen etelälohkossa pelaavat Joku Paikallinen Joukkue (Oulu), Hercules Young Boys (Oulu), Ponkilan Pantterit 2 (Muhos), Limingan Pallokarhut ja Oulun Jalkapalloklubi. Runkosarjan kymmenen kierroksen jälkeen lohkon kolme parasta joukkuetta jatkaa ylempään jatkosarjaan, kolme viimeistä alempaan loppusarjaan.

– OuJK on hyvä porukka, se pärjäisi Nelosessakin. PonPalla on ollut hyvä porukka, heidän ykkösjoukkueensa pelaa Kolmosessa, niin kakkosessa voi olla hyviä nuoria poikia, päävalmentaja ennakoi tulevia kohtaamisia.

Kuusamolaisjoukkueen tavoitteena on nousta kauden päätteeksi takaisin Neloseen.

Fakta

FC PaKan kauden ottelut

6.5. Joku Paikallinen Joukkue (Oulu) - FC PaKa 0-1

20.5. Ponkilan Pantterit 2 (Muhos) - FC PaKa

27.5. FC PaKa - Limingan Pallokarhut

28.5. FC PaKa - Hercules Young Boys (Oulu)

10.6. Oulun Jalkapalloklubi - FC PaKa

11.6. FC PaKa - JPJ

2.7. Hercules Young Boys - FC PaKa

8.7. FC PaKa - PonPa/2

30.7. LiPK - FC PaKa

5.8. FC PaKa - OuJK

Kolme parasta joukkuetta ylempään jatkosarjaan, kolme viimeistä alempaan loppusarjaan.

//uutista korjattu 15.5.2023 klo 11.30 toisin kuin jutussa aiemmin mainittiin PaKan ensimmäinen kotiottelu on 27.5. Otteluohjelmassa ollut 13.5. kotiottelu siirrettiin pelattavaksi 28.5.//