Paikallisuutiset

Italialaista ruokaa kahden ravintolan voimin - Lue, minkälaisen vaikutelman uudet ravintolat antoivat ja millainen hintataso niissä on

Toinen ravintoloista sijaitsee Rukan kylässä ja toinen Vuosselin rinteiden juurella.

Il Gufo eli pöllöravintola tarjoaa italialaisia ruokia ja ravintolasta voi tilata ruokaa myös mökille.
Il Gufo eli pöllöravintola tarjoaa italialaisia ruokia ja ravintolasta voi tilata ruokaa myös mökille.

Kuusamo

Rukalta ja lähialueelta löytyy kolmisenkymmentä erilaista ravintolaa, ruokaa ja juomaa löytyy jokaiseen makuun. Perinteisen turistiruokalistan poro-riista-lohi-pihviravintoloiden rinnalle on Rukalla joulun alla avattu kaksi uutta italialaiseen ruokaan keskittynyttä ravintolaa, Ristorante il Gufo Itä-Rukalla Vuosselissa sekä tunturin toisella puolella Rukan kylässä Vespino perinteisen Ravintola Kuksan vieressä, molempiin mennään sisään samasta tuulikaapista.

Ristorante il Gufo eli Pöllöravintola sijaitsee aivan takarinteen kupeessa Itä-Rukalla. Tässä uudessa ruokailupaikassa on 85 paikkaa asiakkaille. Ruokalista koostuu italialaisista ruokalajeista ja päivisin on tarjolla myös lounasta. Gufosta saa myös tilattua ruokaa mökille, jos ei kerkeä lähteä ravintolaan syömään.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Joulun-uudenvuoden väliviikolla ravintolassa oli tungosta, ilman pöytävarausta ei ollut asiaa ravintolaan.

Ruokalistalta löytyy perinteisiä italialaisia alkuruokia, pastaruokia, artesaanipizzoja ja jälkiruokia. Alkuruokien hintaluokka on 6–24 euroa, pastaruokia löytyy haarukassa 24–29 euroa, pizzat 16–24 euroa. Lasten annokset 3–15 euroa. Esimerkiksi: Alkuruoka rapea tattirisottopallo 6 euroa, pastaruoka fungfi eli osterivinokasta, kanttarellia, tryffeliä 27 euroa, lapsille talon lihapullat 15 euroa ja jälkiruoaksi tiramisu 12 euroa.

Ravintolasalista on suora näkymä keittiöön eli asiakkaat voivat seurata tilaamansa ruoan valmistumista.

Ravintolan omistajat ovat Minna Väisälä ja Tomas Weyerstall ja heillä on myös toinen ravintola Rukan kylässä, Urban Owl eli pienempi pöllöravintola.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yrittäjä Minna Väisälä kertoo, että ravintolassa on ollut vilkasta. Varsinkin Vuosselin seudun mökkiläiset ovat löytäneet uuden ravintolan. Myös kansainväliset charter-matkailijat ovat näkyneet, etenkin brittiläisiä turisteja on ruokaillut in Gufossa. Ruka-Kuusamo matkailuyhdistys on tehnyt hienoa markkinointityötä Eurooppaan.

- Hiihtokaudelle avaamme uuden 140 paikkaisen terassiravintolan il Gufon yhteyteen. Sieltä saa juomien lisäksi myös pientä purtavaa, myös mukaan otettavaksi. Terassista tulee rento taukopaikka, löytyy musiikkia ja muutakin viihdykettä. Paikka on ihanteellinen, sijainti aivan takarinteen kupeessa, aurinko paistaa terassille pitkän päivän iltaan saakka.

Riipinen Restaurants Oy:n uusin ravintola Vespino saatiin avattua joulunaluspäivinä. Avaamista viivästyttivät hankaluudet kalustetoimituksissa. Rukan kylässä sijaitsevassa italialaistyyppisessä ravintolassa on 80 asiakaspaikkaa. Väliviikolla kalustuksessa oli vielä hieman puutteita, naulakoita ei ollut saatu tehtaalta ja päällysvaatteiden sijoittelussa ruokailun ajaksi tarvittiin luovia väliaikaisratkaisuita.

Ravintolan yleisilme on valoisa ja viihtyisä. Maltillinen taustamusiikki luo hyvän tunnelman ja vieruskaverin kanssa pystyy hyvin keskustelemaan. Ravintolan keittiö on avointa mallia, eli asiakkaat näkevät, kun kokit valmistavat ruokia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Toimitusjohtaja Henrik Riipinen kertoo, että ravintola Vespino on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle. Joulun-uudenvuoden aikoina asiakkaita on riittänyt. Pikkuisen hienosäätöä on alussa ollut ja esimerkiksi pystynaulakoita on nyt saatu ravintolaan lisää, rakennussuunnitelmissa niitä oli aivan liian vähän.

- Kuusamoon lentää Euroopasta toistasataa charter-lentoa ja niiden mukanaan tuomat kansainväliset asiakkaat ovat näkyneet myös Vespinossa.

Sisäänpääsy Vespinoon keskiviikkona illansuussa ilman pöytävarausta onnistui juuri ja juuri, kahden hengen seurueemme oli viimeinen, joka onnistui pääsemään ilman pöytävarausta sisään kello 17 kieppeillä.

Ravintoloilla on ollut viime aikoina vaikeuksia saada riittävästi henkilökuntaa ja näin myös Rukalla. Vespinon ravintolapäällikkö Heli Sume`n kertoi, että Vespinossa tarjoiluhenkilökunta on saatu eri puolelta Suomea, ainoastaan yksi keittiömestari on Kuusamosta.

Tämä niukkuus henkilökunnassa havaittiin myös testivierailun aikana, pääruoka saatiin pöytään alle puolessa tunnissa, mutta kun ravintola täyttyi, niin jälkiruokia jouduttiin odottelemaan kolme varttia. Henkilökunta oli kyllä tupella asiakkaita palvellessaan ja myös kokeilla riitti keittiössä vilskettä.

Vespinon ruokalistalta löytyy perinteisiä italialaisia alkuruokia, pastaruokia, liha- ja kalaruokia ja jälkiruokia. Alkuruokien hintaluokka on 5–14 euroa, salaatit 18 euroa, pastat & risotot 16–22 euroa, liha & kala & vegaani 22–32 euroa, jälkiruoat 6–10 euroa ja lasten annokset 8–12 euroa.

Testiryhmän juniori tilasi pääruoaksi tomaattisen Polpetta alla Romanan eli Vespinon hirvi-naudanlihapullat tomaattikastikkeessa ja polentaa, listahinta 24 euroa. Seniori valitsi listalta tapansa mukaan kalaruokaa Filetto di Coregone 24 € eli voissa paistettua siikaa salvia-voi-viinikastikkeella ja Patate Fritte eli Vespinon friteroitua perunaa 6 €.

Hirvi-nautalihapullat olivat asiallisia ja italialaisittain hyvin löyhäksi tomaatin kanssa paistettuja. Kalaruoalla on hyvä testata ravintolan osaaminen, kala ei ole helppo valmistettava. Vespinon kokki oli onnistunut paistamaan siikafileen juuri sopivan rapeaksi ja salvia-voi-valkoviinikasteke oli äärettömän maistuvaa.

Jälkiruoaksi otettiin tiramisu 10 euroa ja juustolajitelma 10 euroa. Juustolautasella oli kolme juustoa, päärynää, keksejä ja hilloa. Yksi juustoista oli Kuusamon Juuston tekemää eli tästä vielä yksi lisäpiste ravintolalle.

Vespino ravintola sijaitsee Rukan kylässä ja tarjolla on italiaisia tai italialaisittain valmistettuja ruokia.
Vespino ravintola sijaitsee Rukan kylässä ja tarjolla on italiaisia tai italialaisittain valmistettuja ruokia.
Testiryhmä tilasi tomaattisia hirvi-nauta lihapullia ja paistettua siikafileetä salvia-voi-valkoviini kastikkeella.
Testiryhmä tilasi tomaattisia hirvi-nauta lihapullia ja paistettua siikafileetä salvia-voi-valkoviini kastikkeella.
Ristorante il Gufo sijaitsee Vuosselissa aivan takarinteen juurella.
Ristorante il Gufo sijaitsee Vuosselissa aivan takarinteen juurella.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä