Paikallisuutiset

Joulunavaus jätti jäljen Kuusamoon

Satamäärin katsojia oli tullut Kuusamotalon ulkokenturalle joulua avaamaan.

Joulupukin ja joulumuorin vastaanotolla Kaamosgalleriassa riitti vilskettä. Kasper ja Oliver Kallunki olivat vastaanotolla äitinsä Miia Ronkaisen ja isänsä Sami Kallungin kanssa. Kuva: Markku Myllylä

Joulupukki oli ehtinyt sunnuntaina ennakkoreissulle Kuusamon joulunavaukseen. Satamäärin katsojia oli tullut Kuusamotalon ulkokenturalle joulua avaamaan. Pienyrittäjien käsityötuotteita ja leivonnaisia oli myynnissä sekä sisätiloissa että pihalla. Lapasia ja villasukkia oli myynnissä usealla myyntipöydällä. Hieno tilaisuus käsityöyrittäjille esitellä ja myydä tuotteitaan.

Ruka Nordic -tapahtuma tarjosi soppatykissä keitettyä jouluista riisipuuroa juhlakansalle. Jäljenjättäjä-kunniamaininnan julkisti nuorkauppakamarin puheenjohtaja Maarit Hyvärinen, ja tänä vuonna palkittiin kirjailija Minna Rytisalo.

Kuusamon nuorkauppakamari palkitsee vuosittain vuoden kaupunkilaisen eli Jäljenjättäjän. Vuoden kaupunkilainen on tuonut Kuusamoa positiivisesti tunnetuksi, tehnyt työtä Kuusamon ja kuusamolaisten hyväksi ja jättänyt lähtemättömän jäljen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Minna Rytisalo on kirjailija, joka on saanut useita palkintoja teoksistaan ja arvostusta suomalaisessa kirjallisuudessa. Hänen teoksensa ovat lumonneet lukijansa kerta toisensa jälkeen. Teoksissaan hän herättelee lukijoitaan ja nostaa esille myös vaikeita aihealueita liittäen teokset osaksi yhteiskunnallista vuoropuhelua, perusteli Hyvärinen valintaa.

Rytisalo on työskennellyt aiemmin pitkään myös äidinkielen opettajana ja on tehnyt työtä sydämellään kuusamolaisten nuorten hyväksi. Hänen kokonaisvaltainen panoksensa sivistyksen ja koulutuksen edistämisen puolesta on palkitsemisen arvoinen asia, Hyvärinen jatkoi.

Joulunavauksessa oli tietenkin perinteinen joulupukin ja joulumuorin vastaanotto Kaamosgalleriassa. Joulumuori kirjasi ylös muistikirjaansa lasten lahjatoiveet.

Oikaisu 21.11.2023 klo 9.08: Joulupuurot tarjosi Ruka Nordic -tapahtuma, ei Kuusamon kaupunki.

Vuoden 2023 Jäljenjättäjäksi julistettiin kirjailija Minna Rytisalo. Kuva: Markku Myllylä
Kuusamotalon kenturalla ja sisätiloissa oli vilskettä joulun avauksessa sunnuntaina. Taidettakin oli tarjolla Taiteilijaseura Koillisen näyttelyssä. Kaupunki tarjosi juhlavieraille jouluista riisipuuroa soppatykistä. Kuva: Markku Myllylä
Hienoja värikkäitä villasukkia ja vanttuita oli tarjolla useammallakin myyntipöydällä. Kuva: Markku Myllylä
Ilmoita asiavirheestä