Ihmiset 

Veteraanijärjestöjen edustajat kävivät tervehtimässä Veikko Aittakumpua hänen satavuotispäivänään. Kuvassa Veikko ja järjestöjen edustajat. Kuva: Heikki Aittakumpu

Kahden sodan veteraani Veikko Aittakumpu täytti sata vuotta

Jatkosodan ja Lapin sodan veteraani Veikko Aittakumpu on syntynyt 16. heinäkuuta 1923 Tavajärvellä. Hän on asunut ikänsä Kuusamossa.

Sota-aikana Veikko palveli jatkosodassa Karjalassa rajajääkärijoukoissa. Asemasotavaiheen aikana Syvärillä hän osallistui tiedostelupartioihin vihollislinjojen takana. Vetäytymisvaiheen aikana hän siirtyi Laatokalle ja sieltä vielä ajamaan saksalaisia pois Pohjois-Suomesta.

Veikko Aittakumpu on Kuusamon ainoa elossa oleva rintamalla loukkaantunut sotainvalidi. Veikon lisäksi Kuusamossa on jäljellä kaksi rintamalla palvellutta sotaveteraania.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Veikko Aittakumpu teki työuransa yrittäjänä. Hän oli autoilija ja hänellä oli rahti- ja puutavara-autoja. Luottamistoimissa Veikko on ollut Kuusamossa kirkkovaltuustossa.

Kuusamon Sotaveteraanit ry ja Kuusamon Rintamaveteraanit ry kävivät syntymäpäivänä onnittelemassa ja tervehtimässä Veikkoa, joka on kummankin järjestön kunniajäsen. Rintamaveteraanijärjestö on lakkautettu vuonna 2022.

Juttua korjattu 25.7. ja 26.7. Veikko Aittakumpu ei palvelut kaukopartiomiehenä vaan rajajääkärinä.