Paikallisuutiset

Kaunis musiikki säestää upeita luontokuvia Hannu Hautalan muistokonsertissa

Kesällä edesmenneen kuusamolaisen luontokuvaajan muistokonsertissa lauantaina 25.11. kuullaan suomalaisia ja ulkomaalaisia säveltäjiä sekä kotimaisia kansanlauluja.

Luontokuvaaja Hannu Hautalan muistokonsertissa esiintyvät musiikkiopiston opettajinakin tunnetut Claudio Ordaz, Anna Lindholm-Ordaz ja Teemu Huunonen. Kuva: Sari Mourujärvi

Kuusamon suurelle kuuluisuudelle, kesällä edesmenneelle luontokuvaaja Hannu Hautalalle järjestetään muistokonsertti kulttuuri- ja matkailukeskus Karhuntassussa.

50 minuutin mittaisen konsertin ohjelma koostuu suomalaisten ja ulkomaalaisten säveltäjien, kuten Jean Sibeliuksen, Heino Kasken, César Cuin, Olli Mustosen ja Arvo Pärtin, teoksista sekä kotimaisista kansanlauluista. Konsertin nimi Valon jäljet tulee Hautalan samannimisestä valokuvakirjasta.

Esiintyjinä ovat Kuusamon musiikkiopiston opettajinakin tunnetut, aktiivisesti eri kokoonpanoilla konsertoivat Anna Lindholm-Ordaz (piano), Teemu Huunonen (huilu) ja Claudio Ordaz (viulu).

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Konsertilla halutaan kunnioittaa Hautalan muistoa ja valtavaa kulttuuriperimää, jonka hän jätti jälkeensä tuleville sukupolville, Lindholm-Ordaz kertoo.

Sen aikana nähdään kokoelma Hautalan valokuvia eri teemoihin liittyen: esimerkiksi yökuvia, kansallispuistomaisemia sekä syksy-, eläin- ja lintuaiheisia kuvia.

– Musiikkiohjelma on valittu tukemaan ja kuvastamaan juuri kyseisiä teemoja ja tunnelmia. Esimerkiksi konsertin alussa soitettu Pärtin "Spiegel im spiegel" on suomeksi "peili peilissä", ja teoksen aikana näemme Hautalasta otettuja henkilökuvia. Konsertin aikana liikumme kansallispuistoista yöllisiin tunnelmiin, hauskoista eläinkuvista syksyisiin ja talvisiin maisemiin, Lindholm-Ordaz sanoo.

Olli Mustosen "Sielulinnussa" taustalla on suomalaiseen muinaismytologiaan liittyvä tarina. Sen mukaan ihmisen maallisen taipaleen päättyessä sielulintu käy hakemassa hänen sielunsa tuonpuoleiseen. Hautala on sanonut uskovansa, että hänen sisimmässään oli kotkan sielu, Lindholm-Ordaz pohtii.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Vaikka emme ehtineet tuntea Hannu Hautalaa henkilökohtaisesti, ihailemme valtavasti hänen upeita valokuviaan ja koko hänen vaikutustaan Kuusamon kulttuurielämään ja matkailuun. Voisi sanoa, että Hannun jäljissä moni matkailija kiinnostuu Kuusamon seudusta, ja tuskin kukaan on edistänyt alueen tunnettuutta yhtä voimakkaasti kuin hän, Lindholm-Ordaz sanoo.

– On suuri kunnia järjestää konsertti hänen muistolleen, ja toivotamme tervetulleeksi kaikki, ketkä haluavat pienen rauhoittumishetken lauantai-iltana kauniin musiikin ja upeiden luontokuvien parissa.

Hannu Hautalan muistokonsertti kulttuuri- ja matkailukeskus Karhuntassussa lauantaina 25. marraskuuta kello 18.

Ilmoita asiavirheestä