Kauppiaan vinkit: Näin valitset levytangon joka sopii harjoituksiisi

Oikean levytangon valitseminen voimaharjoitteluun on ratkaisevan tärkeää oikean tekniikan, optimaalisten tulosten ja turvallisuuden varmistamiseksi. Erot levytankojen välillä ja niiden sopivuus erilaisiin treeneihin auttaa maksimoimaan tuloksesi. Syvennytäänpä siis levytankojen maailmaan ja etsitään juuri sinun tarpeisiisi sopiva käsipainomalli.

Tavallinen suora levytanko

Tavallisimmat kotikuntosaleissa käytettävät levytangot painavat yleensä noin 8–20 kiloa ja sopivat yleensä 30 mm levypainojen kanssa yhteen, tosin jotkin mallit saattavat sopia myös 50 mm levypainojen kanssa käytettäviksi. Nämä levytangot sopivat erinomaisesti perusvoimaharjoitteluun, kuten hauisliikkeisiin, penkkipunnerruksiin ja kyykkyihin. Pienemmän painonkeston keston, ja hinnan, ansiosta nämä levytankomallit soveltuvat erinomaisesti esimerkiksi aloittelijoille.

Etenkin penkkipunnerruksissa ja kyykyissä oikean mittaisen levytangon valitseminen on tärkeää. Ota huomioon penkkipunnerruspenkin tai kyykkytelineen mitat, ja varmista että tangon otekahvan pituus on riittävä.

Olympia Levytangot

Olympia levytangot ovat hyppäys kohti laadukkaampaa levytankomallia, ja ne painavat noin 20 kiloa ja soveltuvat yleisesti 50 mm levypainojen kanssa yhteen. Nämä tangot on suunniteltu raskaaseen nostamiseen, ja tarjoavat korkean painonkeston myös kokeneemmille nostajille.

Levytankojen laakeroidut päät vähentävät ranteisiin kohdistuvaa rasitusta nostojen aikana. Niitä käytetään erilaisiin olympianostoihin, kuten tempaukseen, mutta ne sopivat myös erinomaisesti yhdistelmäliikkeisiin, kuten maastavetoon, kyykkyihin ja penkkipunnerruksiin suuren painokapasiteetin ansiosta.

EZ hauistangot

Nämä tangot tunnistaa niiden W-muodosta, ja ne on suunniteltu vähentämään ranteisiin ja kyynärvarsiin kohdistuvaa rasitusta hauislihasharjoituksissa. Ne sopivat täydellisesti hauiskääntöihin ja ojentajalihaksien treenaamiseen, sillä ne mahdollistavat miellyttävämmän otteen ja paremman kohdistuksen treenattavaan lihakseen.

Trap Bar levytanko

Trap bar levytanko poikkeaa muodoltaan melkoisesti perinteisistä levytankomalleista, ja on harvinaisempi näky kuntosaleilla. Se on kuitenkin loistava apuväline maastavetoon, farmarikävelyyn ja kyykkyihin, sillä se vähentää alaselän rasitusta ja mahdollistaa samalla raskaammat nostot. Muodoltaan kuusikulmaisen tangon avulla voit seistä sen sisällä, jolloin paino kohdistuu painopisteeseesi.

Kauppiaan vinkit valintaan

1.Mieti mitä harjoituksia haluat levytangolla tehdä. Hauistangot ovat täydellinen valinta käden lihasten vahvistamiseen, kun taas suorat tangot soveltuvat kokonaisvaltaisempaan treeniin.

2.Huomioi levytangon päiden halkaisija, sen avulla osaat hankkia oikean kokoiset levypainot.

3.Tutustu levytangon maksimikuormitukseen. Olympia levytangoilla nostat suurimpiakin painoja.