Urheilu

KEV:n kaupungilta vuokraamalta Kuusamon Keilahallilta löytyy tilat mm. keilailuun, snookeriin ja squashiin. SC-Rukan puheenjohtaja Kari Niskala lyömässä squashpalloa. Kuva: HANNA RAUTIO

Kuusamon Erä-Veikot vuokraa toisen squashkentän painijoille

Squashkenttien käyttöaste on ollut vähäinen ja painijuniorit taas tarvitsevat paremmat tilat.

Kuusamon Erä-Veikot on päättänyt vuokrata toisen keilahallin squashkentän toistaiseksi Kuusamon Painipoikien käyttöön. Uuteen vuokrausjärjestelyyn on päädytty squashkenttien vähäisen käyttöasteen ja painijoiden tilantarpeen vuoksi.

Erä-Veikkojen toiminnanjohtaja Aleksi Dahlmanin mukaan tällä mahdollisestaan kuusamolaisen harrastustoiminnan ja lajien monimuotoisuuden kasvu.

Painijat ovat harjoitelleet tähän asti entisessä Juusolan halpahallin kiinteistössä. Dahlmanin mukaan tilat eivät ole kuitenkaan hyvät varsinkaan junioreille. Vaikka squashkenttä on pienempi kuin virallinen painimatto, on se isompi kuin painijunioreiden aiemmin käyttämä tila.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Squashkenttä on lämmitetty, siellä on ilmanvaihto ja pukutilat. Painijoiden ei tarvitse jatkossa palella talvella ja hikoilla kesällä, Dahlman jatkaa.

Näin ollen toinen squashkenttä ei ole jatkossa squashin pelaajien käytössä kuin erityistilanteissa, kuten pelejä ja turnauksia varten, koska toiselle kentälle levitetään painimatot.

Erä-Veikkojen mukaan tarkoituksena ei ole haitata tai vähentää squashin peluuta vaan mahdollistaa kaikille lajeille harrastusmahdollisuudet hyvässä yhteishengessä sekä kasvattaa tilojen käyttöastetta. Dahlmanin mukaan yleensä käytössä olevat squashvuorot saadaan mahtumaan yhdelle kentälle.

Keilahallin omistaa Kuusamon kaupunki, joka on vuokrannut tilat Erä-Veikoille, joka on myynyt squashvuoroja edelleen paikalliselle seuralle SC-Rukalle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

SC-Rukan puheenjohtaja Kari Niskala pitää KEV:n päätöstä järjettömänä ja sen lajille aiheuttamaa haittaa korvaamattomana. Niskalan mukaan tatamien asentamisen myötä on ilmeinen vaara, että kentän lattian kunto kärsii ja aiheuttaa lian myötä liukkautta.

Kuusamon kaupunki investoi pari vuotta sitten kenttien lattioihin ja vaihtoi lattiamateriaalin SC-Rukan toiveiden mukaisesti pyökistä tammiparkettiin.

“Lattiat ja kenttien kunto on saanut runsaasti kiitosta sekä paikallisilta harrastajilta että etelästä tulevilta harrastajilta”, Niskala kirjoittaa laatimassaan vastauksessa.

“Squashkentän muuttaminen painisaliksi muodostaa myös turvallisuusriskin betonisten seinien sekä tilan vähyyden vuoksi. Squashkentän pohjapinta-ala on n. 60 neliömetriä kun painitatami vaatisi turva-alue huomioiden 144 neliömetriä.”

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Niskalan mukaan kenttien vähäinen käyttö johtuu Erä-Veikkojen koululaishintojen nostosta. Koululaishinta on nyt 3,50 euroa tunnilta per oppilas.

Dahlman kertoo, että keilailuvuoro on koululaisille saman hintainen, jos haluaa keilata useammin kuin kerran viikossa. Kerran viikossa koululaiset saavat käydä keilaamassa maksutta kello 15–17 välillä. Tämän kustantaa kaupunki Harrastamisen Kuusamon mallin kautta. Samaa käytäntöä Dahlman on ehdottanut Niskalalle squashiin.

Vuosi sitten Niskala kertoi SC-Rukassa olevan parikymmentä squashin harrastajaa.

Niskala sanoo, että toisen kentän muuttaminen painisaliksi olisi täystyrmäys SC-Rukalle monessakin mielessä. Seuran edustusjoukkue pelaa SM-liigaa ja 2-joukkue 1.-divisioonaa.

– Seuraillat ja joukkueiden yhteisharjoitukset loppuisivat kentän menettämisen myötä. Urheilu ja treenit ovat hikoilun lisäksi vähintään yhtä tärkeitä yhteisöllisyyden ja sosiaalisuuden kannalta harrastajilleen. Yksi ainoa kenttä olisi kuolinisku yhteistreeneille.

– Keilahallin squashkentät ovat ainoa paikka Kuusamossa missä lajia voidaan harrastaa. Mielestäni hallinpitäjällä on myös moraalinen vastuu edistää kaikin tavoin lajin harrastamista.

Niskala toivoo, että liikuntatoimi ja kaupungin päättäjät puuttuvat asioiden kulkuun.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä