Paikallisuutiset

Käpäläkorjaamossa käppänäherra Piki sai Heidi Untilan käsissä perusteellisen lihashuollon. Koira selvästi nautti käsittelystä. Kuva: Markku Myllylä

Koiraherra Piki sai lihasjumeihin apua käpäläkorjaamossa

Etenkin lihastyötä veto- ja metsästyskoirat hyötyvät koirahieronnasta.

Kääpiösnautseri herra Piki alkaa olla korkeassa iässä, kun kohta 13 vuotta tulee mittariin. Ihmisvuosina tämä tekee 91 vuotta, koiran vuosihan vastaa seitsemää ihmisvuotta. Ei siis ole ihme, että kaikenlaista vaivaa alkaa tuossa iässä näkyä ja tuntua koirallakin.

Eläinlääkäri Anna-Maaria Perttuli Kuusamon Eläinlääkäriklinikalta ehdotti, että käppänäherralle saattaisi olla hyvä käydä koirahieronnassa.

Pikille varattiin aikana Käpäläkorjaamosta Ouluntieltä ja siellä koiriin erikoistunut eläinhieroja Heidi Untila otti koiran käsittelyynsä. Tyytyväisenä Piki antoi hieroa itseään, näytti selvästi nauttivan käsittelystä. Selvästi huomasi, että Untila osasi käsitellä koiraa ja sai sen rentoutumaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Pikillä on selvästi kireyttä lihaksissa ja se aiheuttaa epätasapainoa ja vaivoja takajaloissa ja vaikeuttaa liikkumista. Tässä kun vajaa tunti käydään lävitse kipeytyneitä ja kireitä lihaksia, niin olo alkaa helpottaa, oli Untilan arviointi.

Kääpiösnautseri Pikillä oli kireyttä ja jumeja takajaloissa. Nivelet ja lihakset ovat muuten hyvässä kunnossa. Kuva: Markku Myllylä

Käpäläkorjaamossa käy paljon erilaisia koiria hieronnassa. Nuorin ”potilas” on ollut kolmeviikkoinen ja iäkkäin lähes 17-vuotias.

Työkoiria eli vetokoiria – huskyja ja malamuutteja – käy paljon. Koiravaljakon reen vetäminen on rankkaa työtä koirille ja lihakset jumiutuvat helposti.

Myös metsästyskoiria käy hieronnassa paljon, etenkin seisovat lintukoirat tarvitsevat hierontaa. Samoin jäniskoirat. Hieronta tekee hyvää myös koti- ja perhekoirille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kun vaikkapa saksanseisoja löytää linnun ja jähmettyy seisontaan pitkäksi aikaa, kohdistuu koiran lihaksistoon voimakas staattinen jännitystila ja se kuormittaa lihaksistoa. Voisi vaikkapa verrata samanlaiseen rasitukseen, kun ihminen lankuttaa vatsalihaksiaan pitkän ajan.

Heidi Untilan yritys Käpäläkorjaamo on toiminut Kuusamossa kuusi vuotta. Kuva: Markku Myllylä

Käpäläkorjaamossa käy hieronnassa monen rotuisia ja monen kokoisia koiria. Periaatteessa kaikilla koirilla on samanlainen luusto ja lihaksisto eli samanlainen hieronta tekee hyvää kaikille roduille. Isoilla koirilla on tietysti isommat lihakset ja niiden huoltoon menee enemmän aikaa.

Heidi Untilan yritys Käpäläkorjaamo on toiminut Kuusamossa kuusi vuotta. Hän on opiskellut Oulussa erikoistuneeksi eläinten hierojaksi ja jatko-opiskellut Kokkolassa erityisesti koirien jäsenkorjausta. Kaiken kaikkiaan hän työskennellyt koirien kanssa 12 vuotta.

Käppänäherra Piki on melkein 13-vuotias. Kuva: Markku Myllylä