Paikallisuutiset

Movetron on yksi Talonpöytä Festien esiintyjistä. Kuva: Movetron pressikuva

Koko perheelle päiväohjelmaa ja aikuisille festari-ilta – Talonpöytä Fest tavoittelee kävijämäärän kasvua

Kuusamolaisia hemmotellaan monenlaisilla tapahtumilla heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. Varsinkin kuun ensimmäisenä päivänä lauantaina on vilkas tapahtumapäivä, joka alkaa jo aamupäivällä Ravintola Talonpöydän järjestämillä Talonpöytä Festeillä.

Alkuiltaan kestävä kesätapahtuma on maksuton ja kaiken ikäisille tarkoitettu. Illalla ravintolan pihalla järjestetään pääsymaksullinen täysi-ikäisille suunnattu viiden esiintyjän minifestarit.

Välissä vikkelimmät voivat käydä liikuntakeskuksen puistossa lapsiperheiden pikniktapahtumassa. Leikitään Pikku Kakkosta on Pikku Kakkosen ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton kesäkiertue, josta voit lukea lisää täältä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Talonpöydän yrittäjä Mika Määttä kertoo, että toista kertaa järjestettävässä Talonpöytä Festissä pyritään tarjoamaan ohjelmaa kaikille.

– Ilmaisessa päivätapahtumassa suunnataan ohjelma kaiken ikäisille. Toivotaan samanlaista markkinameininkiä kuin viime vuonnakin oli. Porukkaa kävi hienosti ja he viihtyivät meidän alueella.

Ravintolan pihalle rajatulle tapahtuma-alueelle tulee muutamia myyntikojuja ja esittelypisteitä. Perinteisiä muikkuja on tarjolla ja uutena mukaan tulee suositut Pizzanpaistajat.

Kisailemaan pääsee kengänpotkaisun MM-kisoissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lapsia viihdyttää taikurikaksikko, Mikko Alatalon vetämä yhteislaulutilaisuus päättää päivätapahtuman.

– Laulukirjoja on varattu monta sataa, Määttä lupaa.

Talonpöydän edustalle jää muutamia parkkipaikkoja, mutta Määttä kehottaa hyödyntämään kaupungin yleisiä parkkipaikkoja, joista on lyhyt matka kävellä tapahtuma-alueelle.

Talonpöydän yrittäjä Mika Määttä uskoo, että heinäkuun ensimmäinen lauantai tulee olemaan tapahtumien superpäivä. Kuva: HANNA RAUTIO

– Puoli seitsemän aikaan aloittaa ensimmäinen esiintyjä ja puoli kahteen asti soitellaan. Viisi bändiä siinä ajassa on aika kovan luokan kattaus.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Määttä kertoo, että aluetta on laajennettu viime vuodesta, esimerkiksi telttakatoksen koko on tuplattu, VIP-alueet on erikseen ja myyntipisteitä on lisätty huomattavasti.

VIP-liput myytiin loppuun jo hyvissä ajoin ennakkoon. Normaalilippujakin on myyty enemmän etukäteen kuin viime vuonna.

– Ovellekin jätetään reilusti lippuja, että kaikki halukkaat pääsevät sisälle, Määttä lupaa.

Enimillään iltatapahtumaan voidaan ottaa tuhat asiakasta.

Viime vuonna kävijöitä oli koko päivän aikana arviolta 2 500 henkeä.

Elias Kaskinen.

Viime vuoden tapahtuma järjestettiin lyhyessä ajassa, nyt järjestelyaikaa on ollut vuosi. Budjetti on kolminkertaistunut, joten kävijöitäkin odotetaan enemmän. Talkoovoimaa ei ole apuna, vain palkoillisia työntekijöitä.

– Jos päästään nollatulokseen, olemme tyytyväisiä. Positiivinen yllätys on ollut, kuinka paljon yhteydenottoja on tullut ulkopaikkakuntalaisilta.

Määttä uskoo, että koko päivän ihmisiä viihdyttävä tapahtuma hyödyttää kaupungin muitakin yrittäjiä majoittajista taksikuskeihin ja kauppoihin asti.

– Haluan omalta osaltani kantaa korteni kekoon, että tähän kylään saadaan kesätapahtuma. Yleisö tietenkin päättää, että järjestetäänkö jatkossa. Ajatus tietysti on, että tästä tulisi jokavuotinen.

Määttä yritti talvella neuvotella Pikku Kakkosen tapahtumapäivän vaihtamista sunnuntaille, jolloin kiertue menee Kemijärvelle. Vaihtaminen ei sopinut, joten Talonpöytä aikaisti hieman omaa päivätapahtumaansa.

– Meidän viimeinen niin sanotusti lapsille suunnattu ohjelma alkaa kahden aikaan, kun heidän tapahtuma alkaa myöhemmin. Uskon, että saadaan yhdessä superpäivä aikaan ja kävijöitä kauempaakin.

– Kun Pikku Kakkonen on ohi, niin lapsille unihiekkaa ja vanhemmat illaksi tänne. Sunnuntai on hyvää aikaa levätä tai käydä Kuusamopäivillä.

Viime vuonna kotiseutupäivät olivat festien kanssa samana päivänä ja synergia oli Määtän mielestä hyvä, kun ihmiset saattoivat siirtyä Torankijärven rantaa pitkin tapahtumasta toiseen.

– Toivoisin, että se olisi jatkossa samana päivänä, kun vierekkäin ollaan.

Korjattu 27.6. klo 10.30. Ensimmäinen esiintyjä aloittaa 18.30.

Nevöhöör esiintyi viime vuonnakin Talonpöytä Festeillä. Kuva: Nevöhöör pressikuva