Kolme syytä miksi lainaa kannattaa hakea netistä

Nykyään lainan hakemista varten ei tarvitse vierailla pankkikonttorissa, sillä lainojen hakeminen onnistuu kätevästi netistä. Lainojen hakeminen verkossa on yleistynyt vauhdilla, ja nykyään jo suurin osa lainoista haetaankin netissä.

Lainan hakeminen netistä on helppoa sekä nopeaa ja tarjolla on lukuisia vaihtoehtoja niin lainantarjoajista eri lainatyyppeihin. Lisäksi lainan kilpailuttaminen netistä voi tuoda merkittäviä säästöjä, sillä lainatarjoukset vertaamalla on mahdollista löytää edullisin lainatarjous.

Hakuprosessi on nopea ja helppo

Elämässä voi tulla eteen yllättäviä tilanteita, kuten hajonnut pesukone tai ennakoimaton lasku, jolloin nopea laina voi olla ratkaisu tilanteeseen. Vakuudettomien lainojen hakeminen netissä on vaivatonta ja prosessi on nopea ja helppo.

Lainan hakeminen netistä säästääkin aikaa ja vaivaa, kun fyysisessä konttorissa ei tarvitse käydä. Lainan hakeminen netissä on turvallista, kunhan valitsee luotettavan ja säännellyn toimijan, joita kaikki tunnetut lainapalvelut ovat.

Lainan hakeminen käy vain muutamassa minuutissa, sillä hakemukseen tarvitsee yleensä täyttää ainoastaan haettava lainasumma, laina-aika ja tarvittavat henkilötiedot. Pankit ja luotonmyöntäjät voivat tarkistaa useita tietoja erilaisista rekistereistä, kuten hakijan luottotiedot, joten niitä ei tarvitse hakemukseen liittää.

Lainapäätöksen saa yleensä lähes saman tien lainahakemuksen jättämisestä. Myöntävän lainapäätöksen jälkeen rahat voi saada tilille parhaimmillaan samana päivänä, mutta viimeistään muutamassa pankkipäivässä.

Vaikka lainan hakeminen netissä on helppoa, ei lainaa pidä koskaan hakea hetken mielijohteesta. Lainaa tulee hakea vain tarpeeseen, ja oma taloudellinen tilanne tulee olla kunnossa, jotta takaisinmaksu ei aiheuta ongelmia.

Vaihtoehtona monia eri lainatyyppejä

Netissä on mahdollista hakea monia eri vakuudettomia lainatyyppejä, kuten pikavippejä, kulutusluottoa, joustoluottoa, luottokorttia tai yhdistelylainaa. Vakuudettomia lainoja voi hakea eri tarkoituksia varten muutamista kympeistä kymmeniin tuhansiin euroihin, lainatyypistä riippuen.

Lainatyypit, joita voi hakea netissä:

– Pikavippi on lyhytaikainen ja suhteellisen pieni vakuudeton laina.

– Kulutusluotto on kertaluonteinen vakuudeton laina, jota voi hakea mitä tarkoitusta varten tahansa.

– Joustoluotto on jatkuva vakuudeton laina, jota voi nostaa käyttöön sille myönnetyltä luottotililtä lainarajan puitteissa, ja lainaa palautuu takaisin käyttöön sitä mukaan kun lainasummaa lyhennetään.

– Luottokortti on monille tuttu lainatyyppi, jossa luottoa on käytettävissä suoraan omalta luottokortilta.

– Yhdistelylainalla voidaan yhdistää useat aiemmat lainat yhdeksi uudeksi lainaksi, ja sen tavoitteena on vähentää lainakustannuksia.

Netissä on mahdollista hakea vakuudellista lainaa, mutta prosessi on monimutkaisempi ja hitaampi kuin vakuudettoman lainan hakeminen. Vakuudellista lainaa haetaan tyyppillisesti suuriin hankintoihin pitkällä laina-ajalla, ja lainan saaminen edellyttää nimensä mukaisesti jonkin vakuuden, kuten asunnon, asettamista.

Lainan kilpailuttaminen voi säästää tuntuvia summia

Lainahakemus kannattaa aina kilpailuttaa, jotta voi löytää edullisimman lainatarjouksen hyvillä ehdoilla. Lainahakemuksen voi kilpailuttaa helposti lainavertailupalvelun kautta, jolloin yksi hakemus lähetetään automaattisesti lainapalvelun kumppaneille. Näin lainavertailun avulla lainahakemus lähetetään jopa kymmenille pankeille ja luotonmyöntäjille.

Lainatarjouksissa voi olla huomattavia eroja, ja mitä suuremmasta lainasummasta ja pidemmästä laina-ajasta on kyse, sitä suurempia erot voivat olla. Kaikkein olennaisinta on vertailla lainojen todellista vuosikorkoa, sillä se kertoo lainan kaikki kustannukset vuositasolla.

Rahoituslaitokset arvioivat jokaisen hakijan maksukyvyn ja tekevät sen perusteella riskiarvion, jonka perusteella päätös lainatarjouksesta tehdään. Sen takia sama hakija voi saada hyvinkin erilaiset lainatarjoukset eri rahoituslaitoksilta. Lainaa haettaessa on hyvä pitää mielessä, että lainatarjouksen saaminen ei koskaan ole varmaa.

Toki lainat voi kilpailuttaa myös itse, mutta silloin hakemus on tehtävä erikseen jokaiselle pankille, jolta haluaa hakea lainaa. Lainavertailupalvelun käyttäminen säästää aikaa, ja se on maksutonta eikä sido lainan hakemiseen.