Pääkirjoitukset

Hanna Rautio. Kuva: Jukka Lehojärvi

Kunnilla mahtavasti kesätekemistä lapsille – Nappaa täältä linkit Kuusamon, Posion ja Taivalkosken viikko-ohjelmiin

Kun toukokuussa äitienpäivän tienoilla saatiin nauttia jopa parinkymmenen asteen kesäisestä lämmöstä, tuntui väistämättä pahalta, kun kesäkuun ensimmäisenä ja toisena päivänä satoi lunta. Keleistä huolimatta kesä on alkanut. Lapset ja nuoret ovat päässeet kesälomille, joillakin on alkanut jo kesätyöt.

Aikuiset osaavat nauttia jouten olosta, mutta lapsella täytyy olla koko ajan jotain tekemistä, jotta aika kuluu, muuten on tylsää. Moni alakoululainen opettelee kesällä ensimmäistä kertaa yksin kotona olemista, kun vanhemmat ovat töissä.

Onneksi on myös järjestettyä ohjelmaa, ettei pelkästään kotona tarvitse aikaa viettää. Kuusamon kaupungin liikuntapalvelut järjestää yhteistyössä paikallisten urheiluseurojen kanssa heti kesäkuun ensimmäisestä viikosta lähtien sporttiviikot pääasiassa alakoululaisille mutta myös yläkoululaisille on jotain harrastusryhmiä tiedossa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Liikuntalajien kattaus on huikea, ja kaikki kerhot ovat lapsille maksuttomia. Ensimmäisen viikon lajeja ovat esimerkiksi tankotanssi, yleisurheilu, tanssi, akrobatia, suunnistus, squash, tennis ja frisbeegolf.

Aivan kateeksi käy lapsia. Voitaisiinko lomaileville aikuisillekin järjestää vastaa, minä ainakin osallistuisin heti ja maksaisinkin kernaasti tuollaisesta lystistä.

Kaupungin nuorisopalveluilla on erikseen ohjelmaa 13–29-vuotiaille. Tämäkin kattaus on sangen houkutteleva. Ohjelmassa on liikunnan lisäksi erilaisia päiväretkiä, piknikejä ja yhdessäoloa nuorisotalolla. Osa aktiviteeteista on maksullisia, kuten koskenlasku ja seikkailupuistopäivä, mutta on paljon maksutontakin toimintaa.

Paljon ei kalpene Posion kunnan vapaa-aikatoimen, seurakunnan, Pyrinnön ja 4-H-kerhon kesän viikko-ohjelma, jossa tekemistä ja harrastamista löytyy alle kouluikäisille, lapsille, nuorille ja vanhuksille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Myös Posion kulttuuritoimi on listannut kätevästi yhteen kaikki kesän tapahtumat. Kunnassa järjestetään muun muassa uusi, kaikille avoin, koko kylän yhteinen taide- ja kulttuuritapahtuma Kulttuuriperhonen tämän viikon sunnuntaina.

Tänä kesänä myös Taivalkosken kunnan liikuntapalveluiden, nuorisotoimen, Kuohun ja seurakunnan järjestämät kesämenot löytyivät mukavasti yhteen koottuna.

Perinteisten uima- ja jalkapallokoulujen lisäksi löytyy muun muassa pihakarkkibingoa, kepparileiri ja kirjaseikkailuleiri, joka on lapsille ja nuorille suunnattu kirjallisuuden ja sanataiteen pariin innostava lukemisen ja kirjoittamisen pyrähdys.

Ehdottomasti hattu päästä kunnille näistä nuorten ja lasten palveluista. Ihan mahtavia aktiviteetteja ja oman paikkakunnan toimintojen hyödyntämistä ja samalla esittelemistä.