Paikallisuutiset

Kuusamolainen Valdemar Kumpula on alle 35-vuotiaiden miesten sarjan karaoken Kultakurkku

Jyväskyläläinen ohjelmatoimisto ViihdeSallap Oy etsi karaoken Kultakurkuiksi sopivia jo keväällä 500 laulajan joukosta 25 alkukarsintapaikkakunnalla. Ensimmäisistä karsinnoista onnekkaiden tie eteni viime viikonlopun semifinaaliin ja finaaliin.

Alkukarsinnoista semifilaalin kautta finaaliin pääsi jokaisesta sarjasta kymmenen laulajaa. Sarjoja on ollut Kultakurkku -kisassa kaikkiaan neljä, alle 35 -vuotiaista yli 70 -vuotiaisiin. Semifilalisteja oli alle 35 -vuotiaiden sarjassa 33. Kisaan osallistumista ei ole rajoitettu mitenkään, vaan kaikilla laulutaustasta riippumatta on ollut mahdollisuus tavoitella voittoa.

Valdemar Kumpula lauloi Seinäjoen semifinaalissa kappaleet Silta yli synkän virran ja Sonata Arctican Tallulah. Finaalissa hän esitti tutun Lapin kesän.

Alle 35 -vuotiaiden miesten sarjan kolme parasta, voittaja Valdemar Kumpula (oikealla) sekä tamperelaiset Joni Kulmala (3.) ja Jesse Lämsä (2.). Kuva: Jaakko Manninen

Myös kajaanilaiset karaoken ystävät menestyivät kisassa. Kati Nevalainen oli toinen naisten 35-49 -vuotiaiden sarjassa ja Timo Mikkonen voitti oman sarjansa 50-70 -vuotiaissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kultakurkku -karaokekisoja on järjestetty jo vuodesta 1995 lähtien, kertoo ohjelmatoimiston tapahtumatuottaja Heidi Hänninen. Kisa on hänen mukaansa aina ollut lämminhenkinen ja kaikkia kannustava.

– Tämä on hyvä ponnahduslauta eteenpäin. Monestihan se on elämäntilanteestakin kiinni, mitä tapahtuu seuraavaksi, kertoo Hänninen. Alkuvauhdit uralleen ovat Hännisen mukaan ottaneet tästä kisasta mm.Janne Tulkki, Timo Soidinmäki ja Marko Lämsä.