Kulttuuri

Duo Miika ja Anna-Maria Lehtoaho esiintyvät sunnuntaina Kuusamon kirkossa. Kuva: Kuusamon seurakunta

Kuusamolaissyntyiset muusikot esiintyvät ruska-ajan konserttisarjassa

Lehtoahon sisarukset soittavat kirkossa sunnuntaina.

Kuusamon seurakunnan juhlavuonna perinteinen ruska-ajan konserttisarja alkaa, kun Duo Lehtoaho saapuu esiintymään Kuusamon Pyhän Ristin kirkkoon sunnuntaina 3. syyskuuta. Konsertissa kuullaan kaksikon esittämiä teoksia Yrttitarha-albumilta, viisi myöhemmin syntynyttä kansanlaulusovitusta sekä kolme Johann Sebastian Bachin koraalia kokoelmasta Leipzig-koraalit, uruille ja pianolle sovitettuina.

Duo Lehtoaho on sisarusten Anna-Marian ja Miikan harvinaislaatuinen duo, jossa soivat urut ja piano tasapainoisesti ja mielikuvituksekkaasti yhdessä. Heidän yhteistyönsä tällä kokoonpanolla on jatkunut jo yli vuosikymmenen ajan. Merkittävimpinä yhteistyön tuloksia ovat Yrttitarha-albumi ja Mozartin A-duuri konserton esitykset pääkaupunkiseudulla.

Konsertissa kuultavat viisi kansanlaulusovitusta ovat syntyneet kesällä 2021. Idea sai alkunsa, kun Miikan kummisetä Juha tilasi urkupianosovituksen Kuusamon kotiseutulauluun Joutsenet. Tästä intoutuneena Miikka kesän mittaan sävelsi neljä muuta laulua duon ohjelmistoon.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– On ollut hienoa tehdä jotain uutta tälle harvinaiselle kokoonpanolle, Miikka toteaa.

Miikka on ruvennut saamaan jalansijaa säveltäjänä ja sovittajana yhä vahvemmin seurakuntien ja yksityishenkilöiden tekemien tilausten myötä. Tällä hetkellä hän työskentelee Järvenpään seurakunnan tilaaman ison kirkkomusiikkiteoksen parissa.

Duo Lehtoaho on julkaissut yhden albumin, jota on kuunneltu Spotifyssa jo yli 130 000 kertaa.

– Yhteistyömme on aina ollut helppoa ja luontevaa. Hengitämme musiikkia samalla tavalla, lienee äidinmaidossa syntynyt tämä, Anna-Maria toteaa. Tätä yhteistyötä saamme kuulla Kuusamon kirkossa.