Mielipiteet

Kuusamon kuusikymppiset koolle Karhuntassuun

Tilastokeskuksen mukaan vuonna 1963 syntyi Suomessa yli 82000 lasta. Tuolloin oli Suomen syntyvyyshuippuvuosi 60-luvulla ja sen jälkeen syntyvyys on vaihdellut vuosi vuodelta. Kuitenkin syntyvyyslukemat ovat olleet matalampia kuin 60 vuotta sitten. Kuusamossakin syntyi yli 700 lasta vuonna 1963. Vuonna 1970 oli Kuusamossa ekaluokkalaisia 497 ja kouluja 41. Minne kaikkialle lapsikatras, noin 200 lasta, oli muuttanut tuon seitsemän vuoden aikana? Ja missä nykyisin asuu ja vaikuttaa v. 1963 Kuusamossa syntyneet?

Aikoinaan 1940 syntyneillä miehillä oli eliniänodote 55-vuotiaaksi ja naisilla 61-vuotiaaksi. Tokihan olosuhteet ovat muuttuneet sotien jälkeen ja eliniät ovat nousseet huomattavasti viime vuosikymmeninä. Eliniänodote vuonna 1963 syntyneille on 77 - 85 vuotta ja toki tuo voi vielä muuttua vuosien kuluessa.

Ennen kuin olemme vanhoja ja raihnaisia tai ajatuksemme ei juokse entiseen malliin totesimme keväällä, että nyt jos koskaan olisi oiva tilaisuus kokoontua ja nähdä lapsuus/koulukavereita ja vaihtaa kuulumisia. Kokoonnutaan ja vietetään yhteistä 60-vuotisjuhlaamme synnyinseudulla lauantaina 15 heinäkuuta 2023. Siukosen Laura ja Takkisen Leena ovat ahkerasti pohtineet ja miettineet ohjelmaa päivälle. Kokoonnutaan kello 14 Karhuntassussa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

LIsätietoja löytyy facebook-ryhmästä: Kuusamossa syntyneet 1963 ja instagramista: Nyt_kutsuu_sua_Kuusamo. Tarvittaessa lisätietoja myös sähköpostitse: kuusamo.1963@gmail.com

Lieneekö monikaan tietoinen, että uudistunut Karhuntassu Torangin neljäntien risteyksessä on nykyisin mielenkiintoinen matkailu- ja kulttuurikeskus, jossa voi tutustua historiaan, näyttelyihin jne... Nähtävällä ovat mm. Datsun 100a, pienoismalli kirkonkylästä, virtuaalikierroksia kylistä ja Karhunkierrokselta, valokuvanäyttelyt, kaverikirja – museokorttia vilauttamalla pääsee ja muut museokortittomat: ryhmänä voidaan saada alennusta pääsylipusta. Illasta tapaamista voidaan jatkaa perinteisillä Olutfestareilla Kuusamon jäähallissa.

Tapahtumiin voi tulla mukaan, ei ole ns. ilmoittautumispakkoa, mutta huomioikaa pääsymaksut - tervetuloa kaikki mukaan!

Aila Erving