Mielipiteet

Kuusamon Painipoikien vastine squashkentän tulevaisuudesta esitettyihin huoliin

Kuusamon Painipoikien muutto keilahallin tiloihin on painijoille iso edistysaskel, joka vaikuttaa aiheuttaneen muilla tahoilla huolta ja mielipahaa. Erityisesti huolet squashkentän vaurioitumisesta on ymmärrettävät, mutta kuitenkin aiheettomat.

Tatamien asennuksesta on keskusteltu ja se on sovittu hoidettavaksi siten, että tila ei siitä kärsi. Muutoin squashkentän painisaliksi muuttamisesta esitetyt huolet, kuten tilan vähäisyys ja betoniseinistä aiheutuva turvallisuusriski ovat tuulesta temmattuja.

Painipojat ovat tähän mennessä harjoitelleet 36 neliömetrin tatamilla, noin 50 neliömetrin tilassa - 144 neliömetrin tila painijoille on Kuusamossa korkeintaan utopistinen haave. Keilahallin tarjoama 60 neliön tila koneellisella ilmanvaihdolla ja kunnollisilla pukutiloilla on painipojille ennennäkemätöntä luksusta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

On myös helppoa sanoa, että painijoille löytyy tilat liikuntahallilta "tai sitten jostain muualta" - todellisuus kun on aivan muuta.

Liikuntahallin painimolskin sijainti juoksuradan, kiipeilyseinän ja trampoliinin risteyskohdassa on ongelmallinen - yhdenkin edellä mainitun tilan varaaminen vie mennessään myös molskin varausmahdollisuuden. Tavoitteelliseen harjoitteluun vaadittavien harjoitusmäärien järjestäminen muutenkin ylikansoitetussa tilassa on sula mahdottomuus.

Kaupungin puolesta molskille ei muita tiloja ole, asiaa on kysytty ja pyydetty vuosien saatossa useasti. Molemmat lajit ovat Kuusamossa verrattain pieniä marginaalilajeja, niin toivoisin squash-seuraltakin ymmärrystä asian suhteen.

Jos tätä liikkua perustellaan kenttien vähäisellä käyttöasteella niin siinä lienee vinha perä. Tässä vaiheessa olisi ehkä Kuusamon urheilu- ja liikuntakulttuurille parempi, että kahdella pienellä lajilla olisi mahdollisuuksia kasvaa ja menestyä jonkinlaisessa harmoniassa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Renne Kuusisto,

Kuusamon painipoikien valmentaja ja pj.

Aiemmin aiheesta:

Squashkenttien käytöstä suunnitelma

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kuusamon Erä-Veikot vuokraa toisen squashkentän painijoille