Paikallisuutiset

Labyrinttisuunnistusta, tasamaan lumilautatemppuja, tossulätkää ja kuorolaulua - Katso kuvagalleria Kuusamon Harrastusfestareilta

Leila Harjumaa opasti mm. Lina Häggströmille merimiessolmun tekoa partiolaisten pisteellä.
Leila Harjumaa opasti mm. Lina Häggströmille merimiessolmun tekoa partiolaisten pisteellä. Kuva: Hanna Rautio

Torstaina on järjestetty ensimmäiset Harrastusfestarit, joissa esitellään nimensä mukaisesti Kuusamon eri harrastusmahdollisuuksia lapsille ja nuorille. Harrastuspisteitä on kaikkiaan mukana 24, kertoo tapahtuman pääjärjestämisestä vastaavaan Harrastamisen Kuusamon mallin harrastuskoordinaattori Maija Virranniemi.

Tapahtuma sijoittuu Liikuntakeskuksen sisätiloihin ja ympäristöön Teletappimäen suunnalle. Iltapäivällä harrastuksiin olivat tutustumassa 5.-7.-luokkalaisia sekä KAO:n ammattiopiskelijoita. Illalla kello 17-19 tapahtuma on avoin kaikille kävijöille.

Esillä on paljon erilaisia liikunta- ja urheiluharrastuksia, mutta myös partiolaisilta, seurakunnalta, kirjastolta ja musiikkiopistolta löytyy omat pisteet.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

- Toivotaan, että jokaiselle lapselle löytyy oma harrastus ja sisältöä vapaa-ajan tekemiseen. Meillä harrastustoimijoilla on yhteinen tavoite edistää lasten hyvinvointia ja tasa-arvoa. Harrastusfestarit on yksi askel yhä tiiviimpään yhteistyöhön harrastustoimijoiden kesken, Virranniemi sanoo.

Hän myös muistuttaa, että koulupäivien yhteydessä järjestettävien maksuttomien Harrastamisen Kuusamon mallin harrastusten ilmoittautuminen on juuri alkanut, ja kannustaa lapsia reippaasti mukaan.

Mitä ja ketä Harrastusfestareilta sitten löytyy? Teletappimäen juurella sijaitsee partiolaisten piste, jossa pääsee harjoittelemaan merimiessolmun tekoa. Päivällä opastajana oli Leila Harjumaa.

- Jos olisi osallistujia, niin nuorillekin voisi olla oma ryhmä. Tahtoo olla, että partioinnostus lopahtaa yläkouluikäisillä, Harjumaa kertoo solmuopastuksen lomasta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Freeski-laskija Lina Häggström kokeili solmuntekoa. Hän kertoo, että oman lajin lisäksi teatteri kiinnostaisi. Teatteria esiteltiin aiemmin Ohjaamolla.

Vieressä Kuusamon seurakunta esittelee toimintaansa ja nuotiolla pääsi paistamaan vaahtokarkkeja.

Toivottavasti kaikki osallistujat löysivät ulos Kuusamon Erä-Veikkojen suunnistusjaoston labyrintistä. Myös kisarataa pääsee testaamaan, esitteli Harri Pitkänen.

Kuusamon Naisvoimistelijoiden pisteellä Tuuli Pesonen ja Petriina Määttä esittelivät erilaisia voimisteluvälineitä kuten vannetta, nauhaa ja hyppynarua. Air track -alustalla sai halutessaan tehdä temppuja. Myös joukkuevoimistelijoiden hienoja kisa-asuja on näytillä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

- Varsinkin pienempiä lapsia on käynyt paljon, nuoria ei niinkään, Pesonen sanoo.

Pesonen on harrastanut joukkuevoimistelua viisi vuotta ja Määttä kahdeksan vuotta. Pesonen toimii myös yhden ryhmän ohjaajana.

Lumilajeja edustavat muun muassa Rukan Lumilautailijat ja laskettelukerho Pikazu.

- Täällä pääsee opettelemaan erilaisia cräbejä, reilipiste on ollut suosittu ja temppuilu tasapainolaudalla. Pienimpiä voi vetää snowsurflaudoilla, Kristiina Nisula kertoo lumilautailijoiden pisteestä.

Rukan lumilautailijoilla on snoukkakerho vasta lumilautailun aloittaneille ja parkkikoulu kokeneemmille laskijoille parkkilaskemista varten.

- Lisäksi on aikuisille tarkoitettu parkkikoulu, jossa on valmennusta kerran kuukaudessa.

Seura järjestää myös leirejä kahdesti talven aikana sekä banked slalom -treenejä, jossa vauhdin mallia saattaa olla näyttämässä moninkertainen paralymiamitalisti Matti Suur-Hamari.

- Seura on perustettu vuonna 1992, joten meillä on tänä vuonna 30-vuotisjuhlavuosi. Jäsenmäärä on noin 130, mutta toivomme tietysti paljon uusia harrastajia mukaan, Nisula sanoo.

Markus Lebeitsukin luotsaamaan Pikazu-laskettelukouluun tulee täksi talveksi oma toivottu ryhmä lumilautailijoille.

- Ryhmä on 6-12-vuotiaille ja lumilautailussa aloitetaan ihan alkeista. Opettajana on huippulaskija Aarni Viljakainen, Lebeitsuk kertoo.

Pikazun laskettelu- ja lumilautaryhmät aloittavat kautensa joulukuun alussa.

Liikuntakeskuksen salissa on useita harrastuspisteitä. Kuusamon Pallo-Karhujen jääkiekkoilijoiden pisteellä oli suosittu tossulätkäkaukalo, jota pehmeän pallon sählynäkin puhuteltiin.
Liikuntakeskuksen salissa on useita harrastuspisteitä. Kuusamon Pallo-Karhujen jääkiekkoilijoiden pisteellä oli suosittu tossulätkäkaukalo, jota pehmeän pallon sählynäkin puhuteltiin. Kuva: Hanna Rautio
KAO:n autoalan opiskelijat Tiina Kairala, Janette Karjalainen, Viivi Skog, Alina Säkkinen, Lotta Elomaa ja Milla Kilpivaara vaahtokarkkeja paistamassa. Tytöt mainitsivat päivän suosikeikseen muun muassa pehmeän pallon sählyn ja jousiammunnan.
KAO:n autoalan opiskelijat Tiina Kairala, Janette Karjalainen, Viivi Skog, Alina Säkkinen, Lotta Elomaa ja Milla Kilpivaara vaahtokarkkeja paistamassa. Tytöt mainitsivat päivän suosikeikseen muun muassa pehmeän pallon sählyn ja jousiammunnan. Kuva: Hanna Rautio
Haitarinsoittajat musiikkiopiston pisteellä.
Haitarinsoittajat musiikkiopiston pisteellä. Kuva: HANNA RAUTIO
Tuuli Pesonen (vas.) ja Petriina Määttä näyttivät Kuusamon Naisvoimistelijoiden pisteellä miten voimistelunauha kieppuu.
Tuuli Pesonen (vas.) ja Petriina Määttä näyttivät Kuusamon Naisvoimistelijoiden pisteellä miten voimistelunauha kieppuu. Kuva: Hanna Rautio
Kristiina Nisula Rukan Lumilautailijoista throwbackbordin kanssa kuvassa.
Kristiina Nisula Rukan Lumilautailijoista throwbackbordin kanssa kuvassa. Kuva: Hanna Rautio
Entisen pikazukerholaiset Miina Veteläinen (vas.), Aino Tuovila, Teresa Pätsi ja Ottiilia Törmä.
Entisen pikazukerholaiset Miina Veteläinen (vas.), Aino Tuovila, Teresa Pätsi ja Ottiilia Törmä. Kuva: Hanna Rautio
Kuorolaulajat esiintyvät Harrastusfestareilla.
Kuorolaulajat esiintyvät Harrastusfestareilla. Kuva: HANNA RAUTIO
Unelmapuuhun kerätään ideoita perheille suunnattua kulttuuripassia varten.
Unelmapuuhun kerätään ideoita perheille suunnattua kulttuuripassia varten. Kuva: Hanna Rautio
Kirjasto on myös menossa mukana.
Kirjasto on myös menossa mukana. Kuva: HANNA RAUTIO
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä