Urheilu

Limingan Kiekko oli vahvempi hyvin taistelleita Pallo-Karhuja vastaan

Pallo-Karhut pelasi II-divisioonan runkosarjan viimeisen kotiottelunsa taistellen, mutta Limingan Kiekko oli vahvempi lopputuloksella 6-9 (2-3,2-5, 2-1).

Sentterit ovat valmiina ottelun aloitukseen. Kuva: Vesa Ronkainen.
Sentterit ovat valmiina ottelun aloitukseen. Kuva: Vesa Ronkainen.

Kuusamo

Viikkoa aikaisemmin PaKa haki 3-2 voiton Limingan kotiareenalta rankkarikisan jälkeen.

Ottelun ensimmäinen erä käynnistyi PaKan vyöryttäessä hyökkäyspäässä, mutta Liminka iski vastahyökkäyksellä, kun erää oli pelattu vain 47 sekuntia. PaKa kuittasi nopeasti tasoituksen Kalle Viitalan maalilla 15 sekuntia myöhemmin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jarkko Laihola nousi pakin paikalta ja nosti kiekon yläkulmaan vieden Pallo-Karhut 2-1 johtoon. Liminka teki erässä kaksi lisämaalia ottaen pelissä hienoisen hallinnan.

Ottelu näytti jo ratkenneen toisen erän jälkeen tulostaulun näyttäessä selkeät numerot 4-8. Pallo-Karhut tuli kuitenkin kolmanteen erään samalla peli-ilmeellä kuin ottelun alussakin. Luistin liikkui hyvin ja syötöt kopsahtelivat mailan lapaan. PaKa kavensi Viitalan ja Erkka Muhosen maaleilla lukemiksi 6-8.

Kotijoukkue kesti myös viiden minuutin alivoiman ja lähti hakemaan lisämaaleja ilman maalivahtia. Ottelun ratkaisu nähtiin, kun Liminka löi kiekon tyhjään maaliin. Syötön tähän antoi Pallo-Karhuissa jääkiekko-oppinsa saanut ja liukkaasti jäällä liikkunut Ville Murtovaara. Murtovaara oli syöttäjänä neljään Limingan maaleista.

Ottelusta tuli tasainen kamppailu kolmen maalin erosta huolimatta, kuten Pallo-Karhujen vastuuvalmentaja Tero Tarvainen ennakoi ennen peliä. Joukkueiden tasoero ei ollut hirvittävän suuri, vaikka Liminka on lohkossa neljäntenä Pallo-Karhujen jäädessä lohkon viimeiseksi joutuen karsimaan sarjapaikkansa puolesta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Hyvällä onnistumisella olisimme pudotuspeleissä karsintojen sijaan, totesi Tarvainen alle tavoitteiden sujuneesta kaudesta. Syynä tähän on ollut Tarvaisen mukaan se, että joukkueen kokoonpano eli loukkaantumisten takia koko kauden ja yhteistreenien määrä jäi sen takia vähäiseksi.

Pallo-Karhujen runkosarjan viimeinen ottelu on Ylitorniolla 25.2.2023 Et-Poa vastaan.

Kalle Viitala lyö kiekkoa kohti vastustajan maalia. Kuva: Vesa Ronkainen.
Kalle Viitala lyö kiekkoa kohti vastustajan maalia. Kuva: Vesa Ronkainen.