Paikallisuutiset

Vesi luo veistosmaisia patsaita. Erkko Badermannin lintukuvat ovat osa Kuusamo Nature Photo -tapahtumaa. Kuva: Erkko Badermann

Lintujen arkipuuhissa vesi roiskuu korkealle – valokuvanäyttely rakentuu Erkko Badermannin palkittujen teosten ympärille

Kuusamotalon ylälämpiössä on avautunut kirkkonummelaisen luontokuvaaja Erkko Badermannin näyttely Petoja ja alkulintuja. Näytteillä on 32 akryyliteosta kaakkureista, kuikista ja maakotkista.

Merkittävää monissa Erkon töissä on, että ne jollain tavalla koskettavat tunteita, mutta ovat samalla visuaalisesti ja teknisesti loisteliaita. Teosten voima perustuu siihen, että ne mahdollistavat ihmisten samaistumisen lintujen arkitouhuihin. Erkko kuvaa kaakkureiden lemmekkäitä ja vauhdikkaita soidinmenoja ja kuikkien hellää poikastenhoitoa. Vesi roiskuu korkealle ja luo veistosmaisia patsaita, kun kaakkurit valmistautuvat tulevaan kesään. Kotkakuvissa tunnelma syntyy vesisateesta, kun pisarat piirtyvät ilmaan ja kotkan höyheniin. Talvella kotkan höyhenpuku saa tyylikkään harmaan huurresilauksen.

Kaakkurit ja kuikat on kuvattu Erkon kotikunnassa Kirkkonummella ja kotkakuvista pääosa on Kuusamosta.

Kaakkurit ja kuikat on kuvattu Erkon kotikunnassa Kirkkonummella ja kotkakuvista pääosa on Kuusamosta. Näyttely on osa Kuusamo Nature Photo- luontokuvafestvaalia. Tuolloin Erkko Badermann on itse myös paikalla ja tavattavissa seminaarin ajan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Erkko Badermann on kirkkonummelainen luontokuvaaja, joka on erikoistunut lintukuvaukseen. Erkon maakotka- kuikka- ja kaakkurikuvia on palkittu viime vuosina niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Näyttely rakentuu näiden palkittujen teosten ympärille.