Paikallisuutiset

Huomenna vietettävä Suomen luonnon päivä on ensi kertaa vakiintunut liputuspäivä. Kuva: Jaakko Peltomaa

Lippu salkoon lauantaina Suomen luonnon kunniaksi – Suomi on toistaiseksi ainoa maa maailmassa, joka liputtaa luonnolle

Sisäministeriö muistuttaa, että hyvään liputuskulttuuriin kuuluu liputtaa vakiintuneina liputuspäivinä Suomen lipulla samaan tapaan kuin virallisinakin liputuspäivinä.

Lauantaina 26. elokuuta vietettävä Suomen luonnon päivä on tänä vuonna saanut vakiintuneen liputuspäivän statuksen.

Se saatiin, koska suomalaiset alkoivat oma-aloitteisesti liputtaa Suomen luonnolle siitä lähtien, kun sisäministeriö suositteli liputusta Suomi100-juhlavuotena.

Luonnolle liputtaminen on suomalaisten itsensä aikaansaama traditio. Suomi on toistaiseksi ainoa maa maailmassa, joka liputtaa luonnolle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sisäministeriö muistuttaa, että hyvään liputuskulttuuriin kuuluu liputtaa vakiintuneina liputuspäivinä Suomen lipulla samaan tapaan kuin virallisinakin liputuspäivinä.

Suomen luonnon päivän ohjelmia ja teemoja koordinoiva ohjausryhmä toivoo, että mahdollisimman monen taloyhtiön, viraston, kesämökin ja muiden lipputankojen omistaja nostaa huomenna lipun salkoon luonnon kunniaksi.

Virallinen Suomen luonnon päivän lipunnosto on Suomen luontokeskus Haltiassa, jossa ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen nostaa lipun salkoon kello 11.00. Liputuksesta voi kertoa halutessaan somessa muun muassa aihetunnisteella #liputanluonnolle.

Tämän lisäksi jokainen voi kehitellä omia liputustapojaan rennosti ja pilke silmäkulmassa. Oman lempipuunsa tai lempinäkymänsä voi koristaa juhlapäivänä väliaikaisesti lipuin.Päiväkodit, koulut ja kerhot voivat innostua tekemään pieniä lippuja lähiluonnolleen, tai julkaista sosiaalisessa mediassa oman tapansa liputtaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Suomen luonnon päivää vietetään huomenna 11. kertaa.

Mikä?

Suomen luonnon päivä

Suomen luonnon päivästä:

Tavoitteena on luonnon arvostuksen lisääminen ja suomalaisten luontosuhteen vahvistaminen kaupungistuvassa yhteiskunnassamme.

Mustikkapiirakka on päivän virallinen leivos.

Avoin kaikille, jotka haluavat juhlistaa Suomen luontoa, epäpoliittinen, epäkaupallinen.

Päivää koordinoivassa ohjausryhmässä toimivat Metsähallituksen Luontopalvelut, Sitra, Suomen Latu, Suomen luonnonsuojeluliitto, Suomen luonto- ja ympäristökoulujen liitto, Suomen Partiolaiset, Suomen Sydänliitto, Suomen ympäristökeskus ja Yle Luonto.