Mielipiteet

Lukijan mielipide: Kaasua, Kuusamo, kaasua

Hallitusohjelmaa lukiessa on näin yrittäjän näkökulmasta katsottuna paljon hyviä kirjauksia. Mahdollisuuksia Suomella on myös nykyisen hallituksen kirjauksillakin, jos meidät täällä ”sivukylilläkin” muistetaan. Toivon mukaan siitä pidetään huolta.

Juurikaan kirjauksia niistä toimista ei löydy, mutta muistakaa, että täällä soratien varressakin on elämää ja me olemme samanlaisia kansalaisia ihan jokainen. Itse haluan antaa näille ratkaisuille oikeasti mahdollisuuden. Toivottavasti kuitenkin Turun junan osalta järki tulisi päättäjille ja ne rahat kohdennettaisiin tärkeämpiin kohteisiin.

Juhannusviikon hieno uutinen oli myös Olli Rehnin ilmoitus lähtemisestä presidentinvaaleihin ehdokkaaksi. Kerrassaan mitä mainioin Sauli Niinistön erinomaisen työn jatkaja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Täällä Kuusamossa valtuustokauden toinen puolikas on alkanut. Kaupunginhallituksen puheenjohtajan näkökulmasta katsottuna kaksi vuotta on sujunut erittäin hyvin. Puolueiden välinen yhteistyö on ollut erityisen rakentavaa. Lämpimät kiitokset siitä jokaiselle hallituksen pöydän ympärillä työskenneelle. Joukamo Kortesalmelle (ps.) ja Pasi Janhuselle (vas.) iso kiitos antamastanne panoksesta hallitustyöskentelyyn.

Pari henkilöä vaihtui hallituksessa ja toivottavasti toinen puolisko on vähintäänkin yhtä antoisa ja yhteistyö sujuu yhtä mallikkaasti päättäjien ja viranhaltijoiden kesken. Tässä ”Kuusamon joukkueessa” on oikeasti ollut ilo olla mukana. Olemme tehneet hienoja päätöksiä, keskustelleet rakentavasti, kehittäneet ja myös kehittyneet. Jokaisen mielipide on varmasti tullut kuulluksi. Katse tulevaan siis yhdessä.

Kaupunginhallituksen tehtävänä on mahdollistaa, toteuttaa ja täytäntöön panna valtuuston linjauksia. Meillä on erinomainen strategia ja tulevien vuosien linjaukset ovat rohkeat ja selkeät. Niistä on hyvä pitää kiinni. Olisiko ”Kuusamo – perheille paras” järkevintä muuttaa muotoon ”Kuusamo – ihmiselle paras”. Tätä olen jo muutamaan otteeseen tuonut esille.

Kuusamo on oikeasti veden jakajalla. Meillä on hirmuiset mahdollisuudet, jos kortit osataan käyttää oikein. Tulevaisuuslautakunnan työskentely on lähtenyt rivakasti liikkeelle ja hankkeita riittää. Keskustaan on tulossa paljon uutta, maaseutuohjelma juuri päivitettiin, Rukalla on suuret investoinnit tulossa ja lukuisia elinvoimaa tukevia hankkeita on käynnissä, vireillä, tai pöytälaatikossa valmiina toteutukseen oikean ajan tuloa odotellen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Uusi juuri valittu toimialajohtaja Jari Karsikko toi Koillissanomien haastattelussa esille lukuisia hankkeita, joita viranhaltijoiden on varmasti mielekästä valmistella ja meidän päättäjien on helppo yhdessä kehittää ja viedä maaliin tulevien vuosien aikana. Hänen ajatuksiin on helppo tukeutua, kääriä hihat ja jatkaa tätä määrätietoista työtä Kuusamon parhaaksi.

Taajaman kehittäminen, Rukan stadion ja Uuttuaho, tuulivoima, teollisuusalue, maaseutuohjelma, työllisyys, asunnot, reitistöt, kouluratkaisut ja lukuisat muuta hankkeet pitävät meidät päättäjät kiireisinä tulevinakin vuosina. Meillä on suuri investointiohjelma, mutta jarrutteluun ei ole nyt varaa.

Muistettakoon se, että viimeisien vuosien aikana kaupunki investoi yli 70 miljoonalla ja velkaa otettiin vain 14 miljoonaa. Se on erittäin sopuisa suhde. Tulevien vuosien suunnitelmat ovat jopa yli 90 miljoonan luokkaa. Se on iso summa, mutta satsaukset kyllä kannattavat.

Kuusamon kassa kyllä kestää rohkeat ratkaisut, kunhan uhkarohkeisiin toimiin ei ruveta. Hankkeilla tavoittelemme runsaasti lisää veroeuroja, joilla pystymme kehittyvän kaupungin investoinnit toteuttamaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Nyt on näytön paikka. Uskommeko me yhdessä siihen tavoitteeseen, että taklaamme uhat ja Kuusamon väkiluku lähtee selkeään kasvuun ja meillä yöpyy jatkossa paikalliset ja turistit mukaan lukien joka ikinen yö se 25 000 ihmistä, joka meidän selkeänä tavoitteena on. Me yhdessä päätämme minkälainen Kuusamo on 2030-luvulla.

Minä uskon vahvasti Kuusamon tulevaisuuteen. Toivottavasti sinäkin.

Aurinkoista ja aktiivista kesää.

Mika Määttä

Kuusamon kaupunginhallituksen puheenjohtaja (kesk.)