Urheilu

Pölkky Kuusamon pelaajat voittohalauksissa mestaruuden ratkeamisen jälkeen. Kuva: Hanna Rautio

“Meillä oli niin hyvä joukkuehenki, kaikki tytöt ansaitsivat tämän mestaruuden”, suitsuttaa libero Sanna Häkkinen

Pölkyn kapteeni passari Katja Kylmäaho palkittiin ratkaisufinaalissa joukkueensa parhaana. Hän piti ykköspassarin paikkaa varmasti otteessaan läpi kauden. Nuori Joanna Kallinen tuurasi Kylmäahoa tarvittaessa tuoden vaihtelua passipeliin.

– Tosi onnelliset fiilikset, aikamoinen kasvutarina. Yhteispeli kulki ja oltiin yhtenäinen joukkue, niin tässä on tulos, mestaruudesta liikuttunut kapteeni kertoi tunnelmistaan.

– En tiedä onko historiaa, ettei hävitty kotona yhtäkään peliä. En uskonut, että näin ylivoimaisia oltaisiin finaalissa, mutta tätä me haluttiin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kapteeni Katja Kylmäaho pääsi nostamaan ensimmäisenä mestaruuspokaalia. Kuva: Hanna Rautio

Joukkueen ykköslibero Sanna Häkkinen oli alkuperäisestä tämän kauden joukkueesta ainoa, joka juhlii nyt toista Suomen mestaruutta. Tottuuko mestaruuden voittamiseen?

– Ei todellakaan. Nyt vaihtui vielä joukkue totaalisesti. Meillä oli niin hyvä joukkuehenki, kaikki tytöt tässä porukassa ansaitsivat tämän mestaruuden. Me tehtiin se yhdessä ihan viimeistä pelaajaa ja staffia myöten.

Häkkinen ei osannut sanoa yhtä syytä tappiottomalle kotimenestykselle.

– Täällä oli vain niin järjetön meininki. En tiedä alkoiko vastustajaa pelottamaan. Totta kai saadaan hulluna energiaa yleisöstä. Pienet virheet eivät tuntuneet haittaavan ja saatiin aina oma peli hyvin kasaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mestaruusjuhliin Häkkinen ja Carlyle Nusbaum viime vuodelta ja Katja Kylmäaho aiemmilta vuosilta, lähtivät kokeineina konkareina ja muille esimerkkiä näyttäen.

Breana Runnelsin pelipaikkamuutos yleispelaajasta hakkuriksi oli onnistunut ratkaisu. Kuva: Hanna Rautio

Myös yhdysvaltalaishakkuri Breana Runnels nosti kotiyleisön ja yhteisön tuen tärkeimmäksi seikaksi kotimenestyksessä.

Hän kertoi, että kauden ensimmäinen puolisko oli vaikea, mutta kevätkaudella joukkue päätti, että mestaruutta tavoitellaan.

– Ja tänään se tapahtui, olen niin onnellinen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Oli tosi hauskaa pelata. Koko tiimi oli meidän takana, me teimme tämän heille ja yhdessä.

Omaan kauteensa yleispelaajasta hakkuriksi vaihtanut Runnels on tyytyväinen, mutta nälkää riittää lisää. Hän oli totuttuun tapaan joukkueensa illan tehonainen 16/+13 pisteellään.

Mestaruusriemua. Viime kauden joukkueesta tuttu Carlyle Nusbaum (2) tuli auttamaan Pölkkyä kauden puolivälissä, mutta loukkaantumiset varjostivat hänen pelejään. Kuva: Hanna Rautio

Yleispelaajat Madeline Palmer ja Ciara DeBell pelasivat niin ikään tehokkaasti 13/ +5 ja +7 pisteillä. Palmerille suuntautui myös aiempaa enemmän syöttöjä, jotka hän nosti hyvin. Hän päätti useamman oman puolustuksensa tehtyyn hyökkäyspisteeseen.

Hämeenlinnan vastaanotto oli heikkoa läpi ottelun. Sillä osa-alueella näkyi selvimmin luovutuksen merkit. Runnels ja Palmer hyödynsivät tämän oivallisesti syöttöruudussa upottaen neljä ja kolme ässää vastustajan kenttään. Yhteensä kotijoukkue takoi 13 ässää vieraiden kahta vastaan.

Hämeenlinnan pelaajat jäivät vaatimattomiin pistelukemiin, joista korkein oli Odette Ndoyella 6/+4.

Hämeenlinnan Lentopallokerhon kapteeni Michaela Madsen ottamassa vastaan hopeamitalin. Kuva: Hanna Rautio
Hämeenlinnalaiset onnittelevat Suomen mestareita. Kuva: Hanna Rautio

Lue myös:

Huikea kasvutarina! – Pölkky Kuusamo toiseen Suomen mestaruuteen näytöstyylillä