Ajankohtaista

Gallup: Menestyykö paikallinen ehdokas?

Kuusamotalon ennakkoäänestyspaikassa kävi kuhina heti keskiviikkoaamusta. Päivän gallupissa kyselimme, uskotko paikallisen ehdokkaan läpimenoon.

Ensimmäisten äänestäjien joukossa olivat Elsi ja Jaakko Leinonen. Jaakko Leinonen oli sitä mieltä, että koska pienpuolueita on niin paljon mukana, niin paikallinen ei menisi eduskuntaan. Vaimo oli positiivisemmala mielellä ja uskoi, että paikallinen ehdokas vielä nähdäänkin seuraavalla vaalikaudella Arkadianmäellä.

Leinosen pariskunnan mielipiteet erosivat läpimenon suhteen. Kuva: Leena Klemi-Lohiniva

Heimo Heiskanen on äänestänyt viimeisen 20 vuoden aikana samaa ehdokasta, eikä aio nytkään tästä muuttaa mieltään. Tällä henkilöllä on Heiskasen mukaan läpimeno varmaa. Paikallisen läpimenoon hän ei usko.

– Liian hajanaista tämä. Olisi pitänyt olla vain kaksi tai neljä ehdokasta täältä. Silloin olisi ehkä onnistunutkin, hän miettii

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Heimo Heiskasen mielestä ehdokkaiden määrä on liian suuri läpimenoon. Kuva: Leena Klemi-Lohiniva

Leo Karjalainen oli välttänyt aamuisen äänestysruuhkan ja ajellut Poussusta kylälle iltapäivällä äänestämään. Hän oli sitä mieltä, ettei paikallinen mene eduskuntaan.

– On täältä kyllä ollutkin kansanedustajia, mutta nyt ei yksimielisyys riitä siihen, että kukaan menisi läpi, hän arvelee.

Leo Karjalainen on sitä mieltä, ettei yksimielisyys riitä kansanedustajan paikkaan paikallisilla. Kuva: Leen Klemi-Lohiniva

//Uutista korjattu 30.3.2023 klo 16.22 haastatellun pariskunnan sukunimi on Leinonen, ei Heinonen//

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä