Mielipiteet

Mielipidekirjoitus: Keskustaa tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa

Suomen Keskusta on jatkuvasti esillä tiedotusvälineissä. Varsinkin Etelä-Suomen media, sekä sähköinen – että sanomalehdistö ovat ilakoivasti puolueen kimpussa etsien päivä päivältä uusia aiheita painaakseen kannatusta alemmaksi. Ja hyvin siinä ovat onnistuneetkin. Toki muutamia sytykkeitä näihin juttuihin on antanut myös puolueen oma toiminta.

Olen Keskustan kansanedustajaehdokkaana kiertänyt Pohjois-Pohjanmaan aluetta jo tähän mennessä kohtuullisen laajasti, ja kierros vielä jatkuu. Jälleen olen todennut, kuinka ainutlaatuisen hieno maakunta meillä on puolustettavana eteläisimmästä alueesta pohjoisimpaan nurkkaan.

Keskusta on aina puolustanut sitä ajatusta, että Suomi on pidettävä asuttuna laidasta laitaan ja kylästä kylään. Näin on tapahduttava myös meidän laajassa maakunnassamme. Puolueen on saatava suomalaiset luottamaan jälleen Keskustaan. Silloin saamme vahvan mandaatin hoitaa Suomen asioita Helsingistä aina Nuorgamiin saakka. Meidän on siis löydettävä vastavoima alussa mainitsemalleni median ja vihervasemmiston vyörytykselle puoluettamme kohtaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tuo vastavoima löytyy meistä itsestämme. Keskustan valtuutetut ja muut luottamushenkilöt, järjestöväki, kuuluisa kenttäorganisaatio, ehdokkaat itse ja tietenkin kaikki keskustalaiset ihmiset. Meidän kaikkien on oltava nyt aktiivisia ja tehtävä kaikkemme, että gallupennusteet eivät toteudu vaan saamme hyvän vaalimenestyksen. Uskokaa pois, se on meistä itsestämme kiinni.

Mielestäni Keskustan linja tarvitsee myös oikaisua. Keskustan on palattava juurilleen. Ei taaksepäin, vaan juurilleen ja eteenpäin. Olemme moderni puolue ja sellaisena myös pysymme. Puolueen on kuunneltava ja huomioitava enemmän niitä ihmisiä ja alueita joissa Keskusta on aina ollut vahva. Suurimmat kaupungit ovat meille todella tärkeitä, mutta kannatuksen kasvua me emme ole onnistuneet niissä saamaan riittävästi. Se on nyt viimeistään nähty.

Suomi on vahvojen maakuntien Suomi. Maakunnat ovat vahvojen kaupunkien, kuntakeskusten ja kylien maakuntia. Näillä alueilla asuvien ihmisten asioita ja toiveita kuulemalla ja hoitamalla Keskustan kannatus palaa takaisin suurten puolueiden joukkoon. Pitää uskaltaa myös rohkeasti tehdä keskustalaista aluepolitiikkaa, joka huomioi vahvemmin meidän metsät, maatalouden, tiestöt, energiaomavaraisuuden, huoltovarmuuden ja turvallisuuden sekä jokaisen ihmisen sujuvan arjen toteutumisen.

Kun me näin toimien palaamme juurillemme ja saavutamme riittävän kannatuksen Keskustalle, me voimme samalla hoitaa myös meidän kaikkien suurimpien kaupunkien asioita. Santeri Alkion sanoin, yhteisiä asioita pitää hoitaa ajatuksin, kourin ja sydämin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kirjoittaja on Keskustan eduskuntavaaliehdokas Oulun vaalipiirissä

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä