Mielipiteet

Mielipidekirjoitus: Koillismaalta edustaja eduskuntaan

Eduskuntavaaleissa ratkaistaan Suomen suunta. Valitut edustajat päättävät kehitetäänkö maatamme suurten keskusten varassa vai tasapuolisesti koko maata. Maakuntien Suomi luo mielestämme parhaat edellytykset hyvinvoinnillemme.

Kansanedustaja on lainsäätäjä sekä alueensa viestinviejä ja edunvalvoja. Jokainen ymmärtää, että alueen edunvalvonta toteutuu parhaiten, jos oma edustaja on paikalla, jossa jaetaan rahaa, päätetään terveydenhuollon, vanhusten hoivan, koulutuksen, eläkkeiden ja sosiaalietuuksien tasosta, veroista, ympäristöasioista, metsien hakkuista ja yritystoiminnan edellytyksistä.

Koillismaalla, pohjoisena harvaanasuttuna mutta suuret kehittämismahdollisuudet omaavana talousalueena on erityisen suuri tarve edunvalvontaan. Kysymys kuuluu, kenellä on parhaat edellytykset tulla valituksi tuohon tehtävään?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koillismaan äänioikeutettujen määrä ja poliittinen puoluerakenne huomioiden selkeästi suurin todennäköisyys tulla valituksi on keskustan kansanedustajaehdokas Matti Heikkilällä. Hänellä on pitkäaikainen kokemus yhteistyöverkostoineen kunnallisissa ja alueellisissa luottamustehtävissä sekä järjestötoiminnassa myös valtakunnallisella tasolla.

Yksi syy siihen, että alue on jäänyt ilman omaa edustajaa, on ollut alueemme alhainen äänestysinto. Esimerkiksi viime eduskuntavaaleissa äänestysprosentti (Suomessa asuvista) oli Kuusamossa 65,5, Taivalkoskella 66,3 ja Pudasjärvellä 64,4. Vastaavasti se oli koko maassa 72,1, Oulun vaalipiirissä 70,1 ja Helsingissä 77,5 %.

Jos äänestysprosentti nousisi Koillismaalla Oulun vaalipiirin keskiarvoon, toisi se noin 1000 ääntä lisää ja valtakunnan keskiarvolla lähes 1500 ja yksistään Kuusamossa noin 800 ääntä. Helsingin äänestysinnolla Koillismaalle tulisi 2600 ääntä lisää. Näin paljon annamme hyvitystä muille alueille. Eniten tästä kärsivät alueemme suurimmat puolueet.

Alhainen äänestysprosentti koskee erityisesti nuoria. Koillismaan nuoret, ottakaa nyt ote tulevaisuudestanne ja käyttäkää äänioikeuttanne.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vetoamme vakavasti, että tulevissa vaaleissa emme anna hyvitystä muille alueille vaan huolehdimme, että läheisemme, ystävämme, tuttavamme sukulaisemme aina kummin kaimaa myöten käyvät joukolla äänestämässä Koillismaalle oman edustajan Arkadianmäelle.

Vaaliuurnilla tavataan.

Hannes Manninen, Tauno Riekki, Pauli Saapunki, Helena Palosaari, Mauno Manninen, Jukka Kihlman, Tuomo Hänninen, Juha Korhonen, Timo Majava, Unto Kotipalo, Hemmo Heiskanen, Markku Kämäräinen, Jouko Virranniemi, Heikki Härkönen, Erkki Hämäläinen, Jorma Käkelä, Kyösti ja Inkeri Tornberg, Eero Nevala