Urheilu

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian lumilautailijat ja freeskilaskijat harjoituksissa Ruka parkissa viime torstaina. Kuva: Hanna Rautio

“Nyt pääsee mittaamaan ulos oman osaamisensa”, toteaa lumilautavalmentaja Kristiina Nisula

Freeskissä on uutta imua, mutta lumilautailussa löytyy yhä omat taiturinsa

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian lumilautailijoilla ja freeskilaskijoilla on edessä mahtava viikko, kun kotirinteessä Ruka parkissa kisataan ensin slopestylen Eurooppa Cupin kilpailut ja heti perään SM-kisat.

Eurooppa Cupiin laskijoita on ilmoittautunut mukaan muun muassa Italiasta, Norjasta, Ruotsista ja Sveitsistä. Tiistaina kisassa lasketaan karsinnat ja keskiviikkona finaalit.

Viikonlopun SM-kisoissa kilpaillaan myös big airin suomenmestaruuksista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Rukan kilpailujen tuottaja Ville Puominen kertoo lumilautaliiton sivuilla, että kotimaan kisoissa osallistujamäärät ovat olleet nousussa, mikä tarkoittaa, että SM-kisan odotetaan olevan kovatasoinen, jossa kavereita riittää.

– Vaikka kyseessä ovatkin SM-kisat, voi sinne matalalla kynnyksellä lähteä mukaan koittamaan taitojaan, pitämään hauskaa ja tutustumaan uusiin tyyppeihin, sillä siitä lumilautailussa lopulta on kyse, Puominen sanoo.

Ilmaa Ruka parkissa. Kuva: Hanna Rautio

Molemmissa kisoissa nähdään useita akatemian laskijoita sekä lumilautailussa että freeskissä. SM-kisoissa myös nuoremmilla junioreilla on mahdollisuus osallistua.

– Mahtava, että tänne saadaan järjestettyä kansainväliset kisat. Se tuo tosi paljon buustia meidän laskijoille näyttää tasoaan. Uskon, että tullaan näkemään tosi hyvätasoiset kisat myös meidän laskijoilta, iloitsee akatemian lumilautavalmentaja Kristiina Nisula.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– On treenattu ja tehty temppuja, ja meillä on kotikenttäetu. Nyt pääsee mittaamaan ulos oman osaamisen, Nisula jatkaa.

Kuva: Hanna Rautio

Myös akatemian yksi freeskivalmentajista Heikki Vallioniemi on tyytyväinen Eurooppa cupin tasoisiin kansainvälisiin kisoihin.

– Rukan parkissa suorituspaikat ovat niin hyvätasoiset, että siitä ei ole niin paljon kotikenttäetua. Niissä pystyy kuka vain vetämään, kun ne ovat niin smootheja ja hyviä.

Ennemmin hän näkee kotiedun vaikuttavan muualla Euroopassa järjestettävissä kisoissa, joissa olosuhteet saattavat olla vaihtelevammat ja esimerkiksi hyppyrit niin eri lailla rakennettuja, että niistä saa kotikenttäetua.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Jos saadaan vedettyä, kuten on harjoiteltu, voidaan odottaa ihan hyviä tuloksia. Veikkaan, että eurocupissakin palkintopallille on ihan potentiaalia, Vallioniemi summaa odotuksia Rukalla harjoittelevien freeskilaskijoiden osalta.

Akatemian freeskivalmentajista Heikki Vallioniemi. Kuva: Hanna Rautio

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa opiskelee tällä hetkellä parikymmentä freeskilaskijaa, lumilautailijaa ja alppihiihtäjää per laji.

Silmämääräisesti arvioiden Rukalla suksilla parkkia laskevien määrä on lisääntynyt lumilautailijoihin verrattuna. Samaa on kuullut myös Vallioniemi, mutta suoralta kädeltä hän ei lähde arvioimaan onko suksilla laskeminen jo lautailua suositumpaa.

– Kuusamolaisia ala-aste- ja yläasteikäisiä nuoria on tullut tosi hyvin mukaan seuratoimintaan freeskipuolelle tällä ja viime kaudella. Yläkouluvalmentaja Emil Abdullin on tehnyt hyvää työtä siinä, Vallioniemi kertoo paikallisesti tilanteesta.

Taitoa ja huimapäisyyttä. Kuva: Hanna Rautio
Kuva: Hanna Rautio
Kuva: Hanna Rautio
Kuva: Hanna Rautio

Lue myös:

Vuokatti-Ruka akatemian nuoret freeskilaskijat ja lumilautailijat pääsevät näyttämään taitonsa ensi viikon kisoissa – Katso video ja kuvat Ruka parkin treeneistä

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä