Paikallisuutiset

OP Kuusamo tukee nuorten kesätyöllistymistä

Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa kuusamolainen yhdistys työllistää 15–17-vuotiaan kuusamolaisen nuoren kahdeksi viikoksi, ja OP Kuusamo lahjoittaa nuoren palkan yhdistykselle.

Yleishyödyllinen yhdistys voi palkata nuoren työskentelemään esimerkiksi urheiluseuran tai kyläyhdistyksen kesätapahtumissa, somereportteriksi, kunnossapitoon tai apulaisohjaajaksi kesäleirille. OP lahjoittaa yhdistykselle nuoren palkan. Yhdistys puolestaan hoitaa käytännön palkanmaksun ja vastaa työnantajavelvoitteista, OP Kuusamo kertoo tiedotteessaan.

OP Kuusamo tukee yhdistyksiä 20 nuoren työllistämiseen. Kuva: Clas-Olav Slotte

– Kesäduuni OP:n piikkiin tarjoaa monelle 15–17-vuotiaalle nuorelle elämänsä ensimmäisen työpaikan ja haluamme OP Kuusamossa olla mukana tarjoamassa nuorille myönteisiä ja onnistuneita kokemuksia työelämästä. Kokemuksen lisäksi nuori saa samalla ensimmäisen oman palkkansa, joka auttaa opettelemaan rahan käyttöä ja oman talouden hallinnan taitoja, sanoo Kuusamon OP:n myyntijohtaja Tarmo Kataja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kampanjan avulla OP Kuusamo haluaa myös tukea kuusamolaisten yhdistysten toimintaa. Tukea on tarjolla yhteensä 20 nuoren työllistämiseksi. OP Kuusamo valitsee maaliskuun lopussa tuen saavat yhdistykset ja on yhteydessä kaikkiin tukea hakeneisiin yhdistyksiin.

Yhdistykset voivat hakea Kesäduuni OP:n piikkiin -tukea 22.3.2023 saakka.

Nuoret voivat hakea Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan yhdistysten tarjoamaa kesätyötä 3.4.–30.4.2023. Ohjeistus kesätyönhakuun julkaistaan hakuajan alkaessa osoitteessa www.op.fi/kuusamo.

Osuuspankit ympäri Suomen tarjoavat kesällä 2023 kesätyöpaikkoja 15–17-vuotiaille nuorille OP:n piikkiin yleishyödyllisissä yhdistyksissä. Kampanja on osa OP:n vastuullisuustyötä ja tavoitteena on työllistymisen rinnalla tukea nuorten taloustaitojen oppimista.