Urheilu

Pallo-Karhujen tie vie takaisin kolmosdivariin

PaKa:n yksi hyvä erä ei riittänyt avausottelussa.

Kuusamon Pallo-Karhujen edustusjoukkueen kohtaloksi koitui kauden päätteeksi putoaminen jääkiekon II-divisioonasta takaisin kolmosdivariin. Utajärven Urheilijat oli otteluvoiton 2–0 parempi viikonloppuna käydyissä karsintaotteluissa.

Jarno Nissi (85) teki Pakan ensimmäisen maalin ensimmäisessä karsintaottelussa Utajärven Urheilijoita vastaan.

Ratkaisevassa sunnuntaina pelatussa ottelussa Utajärvi otti voiton kotikentällään selvänumeroisesti 9–3 (1–1, 4–2, 4–0). Pakan maaleista vastasivat pelikentälle siirtynyt päävalmentaja Tero Tarvainen ja Aleksi Lohilahti kahdella osumalla. Maalissa Tuomas Eskelinen ja Ville Nousiainen torjuivat 21 ja kahdeksan kertaa.

Pallo-Karhujen ensimmäinen karsintapeli Utajärven Urheilijoita vastaan sujui lopulta mollivoittoisesti. Toisen erän mainio esitys ei riittänyt, vaan Paka koki murskatappion lukemin 5–10 (1–3, 4–1, 0–6).

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

UU ei ollut tullut Kuusamoon nöyristelemään, vaan hakemaan voittoa tuoden mukanaan bussilastillisen kannattajia. Ottelua seurasikin yli 500 katsojaa.

Ensimmäistä erää oli tahkottu reilu 11 minuuttia kun UU:n Toni Oilinki teki avausmaalin nostaen kannattajansa äänekkäästi seisalleen. UU teki jo kolmannen maalin kun erää oli pelattu 16 minuuttia.

Paka sai mahdollisuutensa, kun pääsi ylivoimalle pari minuuttia myöhemmin huitomisrangaistuksen seurauksena. UU:n Iivo Holappa löi mailan Pakan maalivahti Tuomas Eskelisen kädestä. Jarno Nissi käytti tilaisuutensa kaventaen lukemiksi 1–3.

Toista erää oli pelattu viitisen minuuttia, kun Paka sai joukkuerangaistuksen liian monesta pelaajasta kentällä. Holappa kuittasi edellisen erän virheensä tekemällä maalin kun rangaistusta oli kulunut vain 13 sekuntia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lukemat 1–4 vaikuttivat jo pahalta. Paka ei luovuttanut, vaan paransi peliään ja samalla UU:n pelaajilla loppui luistelu tyystin. Paka mätti erään neljä maalia, joiden viimeistelijöinä olivat Jarkko Laihola kahdella perättäisellä maalilla, Taneli Kallunki ja Ville Tiainen.

Lukemat olivat kahden erän jälkeen 5–4. UU:lla oli erässä pari läpiajotilannetta, mutta Eskelinen oli Pakan maalilla muurina poimien kiekot hanskaansa.

Paka tuli kolmanteen erään varovaisesti. Edellisen erän hyvä pelaaminen oli jäänyt pukukoppiin. UU tasoitti ottelun ajassa 44.07.

Paka toi painetta vastustajan päätyyn, mutta alimmalla pelaajalla sattui paha virhe hyökkäyssiniviivalla, kun hän laukoi päin vastustajan pelaajaa. Pelaaja oli Joni Ämmänpää, joka kiitti ja kuittasi ottelun toisella maalillaan lukemiksi 5–6.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hetken aikaa taistelu oli kovaa ja maaliraudat kilisivät kentän molemmissa päädyissä. UU:n seuraavan maalin jälkeen Pakan peli retkahti ja kolmas erä päättyi tylyin 0–6 lukemin.