Paikallisuutiset

Parkkipaikkaa voi käydä tarkastelemassa Kaamosgalleriassa

Juha Allan Ekholm ja Jussi Valtakari käyvät vuoropuhelua Kaamosgallerian lattialla rakennetussa installaatiossa. Näyttelyn nimi on Parkkipaikka. Se havainnollistaa katsojalle markettien, matkailukompleksien tai kansallispuistojen alueita, jotka alkavat parkkialueista.

Teoksessa pienoisveistokset ovat Jussi Valtakarin ja alusta Juha Allan Ekholmin. Teemoina ovat ilmastokriisin vaikutus harvaan asutuilla alueilla ja kenties liian myöhään keksitty kestävä kehitys.

Näyttelyn pohjana oli Juha Allan Ekholmin näyttelyaika Kaamosgalleriassa. Keskustelupariksi Ekholm kutsui Jussi Valtakarin, jonka kanssa taiteilija on työskennellyt NORTHERN AIR – residenssissä Pohjois-Pohjanmaalla vuosina 2022–2023. Näyttelyn työskentelymalli on syntynyt residenssiohjelman aikana.

Juha Allan Ekholmin (vas.) ja Jussi Valtakarin yhteistä Parkkipaikka -installaatiota pääsee tarkastelemaan Kaamosgalleriian 3.10. alkaen. Kuva: Juha Allan Ekholm

Teoksen maa-aines on kerätty jättömateriaaleista, keskeneräisiltä ja unohdetuilta työmailta sekä maakuopista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jussi Valtakari asuu ja työskentelee pysyvästi Taivalkoskella. Espoolaislähtöinen Juha Allan Ekholm on työskennellyt pohjoisessa laajalla alueella vuodesta 2014 erilaisissa taideprojekteissa. Taivalkosken taideyhdistyksen juhlanäyttelyissä Kaamosgalleriassa nähtiin molempien teoksia vuonna 2021.

Näyttely on avoinna Kuusamotalon Kaamosgalleriassa koko lokakuun 3.10. alkaen.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä