Urheilu

Pohjoisen jääkiekkotytöt mestareiksi – Pallo-Karhujen Anna Aikio toimi joukkueen kapteenina

Valtakunnallinen Mini Aurora Cup keräsi ikäluokkansa kärkipelaajat Turkuun.

RoKin MAC-joukkueen kapteeniksi pelaajat valitsivat Kuusamon Pallo-Karhuja edustavan Anna Aikion, joka loppuottelun päätteeksi vastaanotti mestaruuspokaalin kiekkolegenda Saku Koivulta. Kuva: Anni Tuominen/TPS

Valtakunnallinen U10- ja U12-tyttöjen turnaus Mini Aurora Cup kokosi 22.–23. huhtikuuta yli 400 tyttökiekkoilijaa Turkuun.

Rovaniemeltä, Kuusamosta, Kemijärveltä sekä Posiolta koottu, Rovaniemen Kiekon väreissä pelannut yhdistelmäjoukkue korjasi turnauksessa viimevuotisen kauneusvirheensä ja vei kultamitalit ja voittopokaalin mennessään pohjoiseen.

U12-sarjaan osallistui kaikkiaan 15 joukkuetta, jotka pelasivat neljä alkusarjan ottelua ja sijoitusottelut.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pohjoisen kiekkotytöt osallistuivat turnaukseen ensimmäistä kertaa vuosi sitten Kuusamon Pallo-Karhujen kokoamalla yhteisjoukkueella ja sijoittuivat tuolloin toiseksi.

Tällä kertaa joukkueen kokoamisvuoro osui Rovaniemen Kiekolle, ja päävalmentajaksi valikoitui suomalaisen naiskiekkoilun legendoihin lukeutuva Oona Parviainen.

Päävalmentaja Parviaisen mukaan lähtökohdat turnaukselle olivat sikäli selkeät, että pelaajista suurin osa oli toisilleen tuttuja jo viime keväältä.

– Tytöt tutustuivat toisiinsa tuolloin, ovat sen jälkeen pitäneet tiiviisti yhteyttä ja myös leireilivät viime kesänä yhdessä. Viikkoa ennen turnausta ehdittiin pitää yhdet yhteiset harjoitukset ja jo niiden perusteella osasin kyllä odotella menestymistä turnauksessa, Parviainen toteaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

RoKin osalta turnaus käynnistyi lauantaiaamuna Kymi-Saimaan aluejoukkuetta vastaan pelatulla ottelulla, jossa SaiPan väreissä pelanneet kaakkoissuomalaiset jäivät pohjoisen tyttöjen jalkoihin lukemin 14–0. Eikä tahti tästä paljoa laantunut seuraavassakaan ottelussa Seinäjoen S-Kiekkoa vastaan, joka sai poistua kaukalosta 8–2 tappio niskassaan.

–Turnauksen otteluohjelma oli meille kieltämättä hyvä. Ja kun ensimmäiset vastustajat olivat selkeästi potkun-pari jäljessä, saimme samalla hiottua omaa peliämme mukavasti uomiinsa, kertaa Parviainen ja huomauttaa merkitystä olleen myös maalieroilla.

– Turnauksen sijoitusotteluihin, ja tavoitteeseemme eli finaaliin pääsy määräytyi suoraan alkusarjan perusteella, ja tasapisteissä ratkaisut oltaisiin tehty juuri maalieroilla. Näitäkin lukemia saatiin siis heti alusta alkaen mukavalle mallille, ja maalien määrän ohella tosi iso merkitys oli myös sillä, että onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Tämä totta kai nosti jokaisen pelaajan itseluottamusta entisestään, ja auttoi saamaan todellisen flow-tilan päälle koko joukkueelle.

Tyttöjen valtakunnallisen Mini Aurora Cupin 2023 mestarit. Kuva: Anni Tuominen/TPS

Lauantain viimeisessä pelissä vastassa oli Hämeenlinnan Pallokerho eli HPK, joka parin taitavan yksilöpelaajansa ja maalivahtinsa voimin karkasi jo 0–2 -johtoon. Pelin edetessä kävi kuitenkin selväksi, että kauttaaltaan tasavahva ja työteliäs joukkue voittaa lopulta suuremmankin yksilötaidon, ja niinpä loppulukemat kirjattiin RoKille 3–2.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Paikka finaaliin varmistui heti sunnuntaiaamuna, kun alkulohkon päätöspelissä kaatui Keravalta, Järvenpäästä ja Tuusulasta koottu KJT maalein 7–1.

Iltapäivällä pelattuun loppuotteluun vastustajaksi selviytyi oman lohkonsa voittanut Tornion IHC, mutta peliin valmistauduttaessa koettiin valmennusryhmän osalta takapakkia, kun RoKin kakkosvalmentaja putosi sairastumisen vuoksi pois vahvuudesta.

– Tytöt saatiin kuitenkin hyvin tsempattua peliin, joka lähti vauhdikkaasti käyntiin. Ja vaikka vastustajan erinomaisesti pelannut maalivahti joukkuettaan pitkään kannattelikin, kulki ottelu selkeästi meidän hallinnassa ja pääsimme kolmen vahvan ketjumme voimin tekemään tarvittavat maalit, Parviainen kertaa 3–1 -lukemiin ja mestaruusjuhliin päättynyttä loppuottelua.

Järjestyksessään kymmenennen Mini Aurora Cupin järjesti Suomen Jääkiekkoliiton kanssa Turun Palloseura.