Urheilu

Pölkky Kuusamo avasi lentopallon pudotuspelit kahdella kotivoitolla

Pölkky piti kotietunsa torstain jännitysnäytelmässä.

Runkosarjassa toiseksi sijoittunut Pölkky Kuusamo aloitti naisten Mestaruusliigan puolivälierät kahdella voitolla seitsemänneksi runkosarjan jälkeen sijoittuneesta LiigaPlokista. Keskiviikkona pelattu ensimmäinen ottelu päättyi selkeään 3–0-voittoon eräpistein 25–21, 25–19, 25–16 ja torstain toinen kohtaaminen päättyi jo hiukan tasaisemmin 3–1 (25–4, 20–25, 25–23, 25–23).

Pölkky Kuusamon keskipelaaja Bettina Yli-Sissala (9) valmistautuu vastaanoton jälkeiseen keskihyökkäykseen. Taustalla pinkeissä hihoissa molempien otteluiden parhaana palkittu yleispelaaja Carlyle Nusbaum.

Ottelusarjasta selviää jatkoon kolmella voitolla. Seuraava peli pelataan sunnuntaina kello 17.00 Pihtiputaalla.

Liiga ploki tuli rohkeasti joukkueiden keskiviikon peliin ja pelasi ensimmäisen ja toisen erän alkupuoliskon vahvasti. Pölkyn rutiini tuli esiin molempien erien loppupuoliskolla ja kotijoukkue otti molemmissa erissä selkeähkön voiton. Kolmannessa erässä Pölkky oli kuskin paikalla koko erän ajan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pölkyn parhaana palkittiin mainiossa pelivireessä ollut yleispelaaja Carlyle Nusbaum, joka teki pisteet 20/+15. Nusbaum oli myös LiigaPlokin syöttöjen kohteena läpi ottelun ja teki 40 vastaanottosuoritusta. Hakkuri Breana Runnels teki pisteet 17/+14. Pölkky antoi vastustajalle merkittävästi tasoitusta 14 syöttövirheellään.

Joukkueiden toisessa kohtaamissa nähtiin huikea jännitysnäytelmä. Ensimmäinen erä meni Pölkylle murskaluvuin 25–4. Se sai LiigaPlokin joukkueessa aikaan herätyksen ja joukkue pelasikin ottelun loppuerät kauden parhaimmalla pelillään. LiigaPloki alkoi puolustamaan todella mainiosti libero Emilia Joensalon johdolla. Pölkyn hyökkäystehokkuus oli ensimmäisessä erässä huikeat 69 %, mutta putosi seuraavissa erissä lähelle 40 %.

Jälkimmäisen ottelun neljännessä erässä oli varsinaisen trillerin ainekset. Pölkky oli erän alussa tappiolla lukemin 1–8 ja LiigaPloki näytti olevan viemässä pelin viidenteen erään. Joukkueen peliin piti saada muutos ja se tuli tällä kertaa passrivaihdoksen kautta. Joanna Kallinen tuli passariksi Katja Kylmäahon paikalle ja Pölkky alkoi kuromaan takamatkaa kiinni piste kerrallaan.

Erä oli äärimmäisen tasainen aivan ratkaisuhetkille saakka. Illan kuningattareksi nousi jälleen Nusbaum, joka ratkaisi ottelun runnomalla pallon läpi vastustajan torjunnasta ja ulos pelialueelta. Nusbaum valittiin Pölkyn parhaaksi pelaajaksi, mutta suurimman pistemäärän teki hakkuri Runnels (19/+16).

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pölkky Kuusamon pelaajat kuuntelevat tarkasti valmennuksen ohjeita erätauolla. Takana pudotuspelit vakuuttavasti avannut hakkuri Breana Runnels (6). Kuva: Vesa Ronkainen

Pölkyn päävalmentaja Sotiris Gkotsis oli tyytyväinen siitä, että joukkue ei luovuttanut missään vaiheessa, vaan käytti tilaisuutensa hyödyksi voittoon asti. Hakkuri Breana Runnels pelasi vakuuttavan varmasti molemmat pelit ja kertoi nauttivansa pelaamisesta ja pallojen tappamisesta pisteiksi.

Tulevat ottelut:

19.3. 17:00 LiigaPloki – Pölkky Kuusamo

Tarvittaessa:

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

20.3. 18:30 LiigaPloki – Pölkky Kuusamo

23.3. 18:30 Pölkky Kuusamo – LiigaPloki