Urheilu

Pölkky Kuusamolle vakuuttava voitto LP Viestistä

Pölkky oli jälleen vahva kotikentällä naisten Mestaruusliigan ottelussa LP Viestiä vastaan. Kotijoukkue pelasi vähillä virheillä ja korkealla tasolla ottelun jokaisessa erässä ottaen tärkeät kolme sarjapistettä lopputuloksella 3-0 (25-19, 25-18, 25-21).

Ciara DeBellin tyylinäyte Pölkyn vahvasta laitapelistä.
Ciara DeBellin tyylinäyte Pölkyn vahvasta laitapelistä.

Pölkky oli vahva etenkin laitahyökkäyksissä, mutta pelin muutkin osa-alueet toimivat mainiosti.

LP Viesti oli vahvistunut viikkoa aikaisemmin kahdella yleispelaajalla ja se teki otteluun valmistautumisesta tavallista haastavamman ehkä molemmille joukkueille. Pölkyn parhaana palkittu passariJoanna Kallinen totesikin, että heidän piti varautua vähän kaikkeen ja pystyä muuttamaan omaa pelaamista myös ottelun kuluessa. Viesti oli nostanut aloitukseen toisen hankinnoistaan,Jordan Lockwoodin, joka teki vieraiden suurimman pistemäärän 12/+6.

Kallinen ja Pölkyn päävalmentajaSotiris Gkotsis olivat tyytyväisiä joukkueensa vähäiseen syöttövirheiden määrään, joita tuli koko otteluuun seitsemän kuutta ässäsyöttöä vastaan. Gotsis oli tyytyväinen myös joukkueensa torjunta-puolustukseen ja siihen, että pelin aikana ei tullut notkahduksia vaan ottelu pelattiin päättäväisesti loppuun asti. Vieraiden päävalmentajaTomi Lemminkäinen totesi joukkueensa verkkopelin olleen pehmeää ja kun kotijoukkueen laitapeli toimi hyvin, silloin ottelun voittaminen on vaikeaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pölkyn suurimman pistemäärän teki yleispelaajaMadeline Palmer 16/+11. Hakkurina pelanneen Breana Runnelsin pisteet olivat 15/+10. Runnels oli ensimmäisessä erässä täysin pitelemätön tehden erään seitsemän pistettä.

Passari Kallinen opiskelee Kuusamon lukiossa samalla kun pelaa ensimmäistä kauttaan Mestaruusliigassa. Sitä ennen hän opiskeli ja pelasi lentopalloa Kuortaneella, missä sijaitsee Lentopalloliiton valmennuskeskus. Opiskelu ja lentopallo sopivat hänen mielestä hyvin yhteen, vaikka opiskelu vaatii enemmän omatoimisuutta kuin normaalisti.

Kallinen kertoo viihtyvänsä hyvin Kuusamossa, koska täällä on kaikki lähellä. Hän pitää myös kovista treeneistä, joiden määrä on suunnilleen sama kuin Kuortaneellakin. Kuortaneen treenit olivat hänen mielestä enemmän tekniikkaan painottuvia kun taas liigassa ne ovat paljon fyysisempiä.

- Olisihan se hienoa pelata joskus naisten maajoukkueen passarina, totesi Kallinen pelaajauran tavoitteistaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pölkky pelaa ensi viikonloppuna vierasottelut Orivedellä ja Kangasalla. Ottelut alkavat lauantaina ja sunnuntaina kello 17.