Urheilu

Pölkylle uusi keskipelaaja Yhdysvalloista ja suomalaisyleispelaaja

Pölkky Kuusamon naisten mestaruusliigajoukkue täydentyi perjantantaina kahdella uudella pelaajalla. Joukkue tiedotti perjantaina yhdysvaltalaisen keskipelaajan Amiya Jonesin (187cm, 23 v) ja yleispelaaja Oona Pennasen (178 cm, 25 v) kanssa solmituista ensi kauden kattavista sopimuksista.

Jones saapuu Kuusamoon Indianapolisin Indianasta, ja hän on pelannut viimeiset kaudet Iowan yliopistoissa. Pennanen on kotoisin Oulusta ja opiskelee Oulun yliopistossa. Hän asuu tällä hetkellä Prahassa Tšekissä, jossa on vaihdossa.

– Rakastan matkustamista ja uusien asioiden kokeilemista. Vapaa-ajallani tykkään patikoida, kokeilla uusia ruokia, katsoa elokuvia ja piirtää/maalata. Olen erittäin innoissani sopimuksesta ja mahdollisuudesta pelata lentopalloa Suomessa. Tavoitteeni on esiintyä hyvin kentällä, tuoda paljon energiaa ja kehittää itseäni pelaajana, Amiya Jones kertoo joukkueen tiedotteessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Olen todella otettu ja iloinen siitä, että pääsen pelaamaan Kuusamoon. En todellakaan odottanut, että tieni vie seuraavaksi hallitsevan Suomen mestarin riveihin, mutta niin siinä vain kävi. Jännittävä tilanne. Odotan uusiin joukkuekavereihin tutustumista ja toivon, että tuomme yhdessä menestystä Kuusamoon tulevallakin kaudella, Pennanen sanoo.

Pölkky Kuusamon uusi yleispelaaja Oona Pennanen. Kuva: Pölkky Kuusamo

Päävalmentaja Sotiris Gkotsis kertoo, että Oonalla on kokemusta useista Mestaruusliigan joukkueista ja vuoden tauon jälkeen hän palaa liigaan pelaamaan.

– Amiya saapuu ensimmäiseksi vuodeksi Eurooppaan, hänellä oli onnistuneet vuodet yliopistossa ja odotamme häneltä merkittävää apua keskipelaamisessamme. Olen iloinen, että molemmat ovat päättäneet tulla Kuusamoon ja he varmasti pystyvät auttamaan meitä tavoitteissamme, Gkotsis sanoo.

Joukkueen manageri Mika Määttä toteaa, että mestaruuden jälkeen kuukauden määrätietoinen työ on saanut lähes lopullisen sinetin. Joukkue on nyt hakkuria vaille valmis ja se on rakentunut juuri halutulla tavalla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Pelaajamarkkinat käyvät kuumina ja joukkueet ympäri Eurooppaa alkavat rakentua kovaa vauhtia. Onneksi meitä arvostetaan ja meille halutaan tulla pelaamaan. Kaikki pelaajat tietävät oman roolinsa, seuran tavoitteet ja haluaa auttaa omalla osaamisellaan joukkuetta kohti menestystä. On ollut ilo olla rakentamassa tätä joukkuetta yhdessä. Viimeinen palanen vielä puuttuu ja neuvottelut hakkurin suhteen on myös hyvässä vaiheessa. Tästä tullaan tiedottamaan mahdollisimman pian.

Fakta

Pölkky Kuusamon pelaajat 2023-2024

Joanna Kallinen, passari

Sofia Lehto, passari

Juulia Jäppinen, libero

Netta Tolvanen, libero

Amiya Jones, keskipelaaja (USA)

Linnea Malinen, keskipelaaja

Bettina Yli-Sissala, keskipelaaja

Carlyle Nusbaum, yleispelaaja (USA)

Madeline Palmer, yleispelaaja (USA)

Oona Pennanen, yleispelaaja

Cortney VanLiew, yleispelaaja (USA)