Ajankohtaista

Pyöreä päihittää kanttisen kesän sisustuksessa – Kuusamon Jyskissä juhlistetaan uudistunutta myymälää

Vaaleanpunaisen eri sävyt ja vihreän laaja skaala näkyvät kesän sisustuksessa.

Jysk-myymälöissä esillelaittoja tekevä Riikka Juutila (vas.) ja Kuusamon myymäläpäällikkö Helmi Pesu esittelevät kesäsesongin tuotteita, joissa pyöreä muoto on yhdistävä tekijä. Kuva: HANNA RAUTIO

Kevään ja kesän sisustustrendeissä pyöreä muoto on yksi yhdistävä tekijä ylitse muiden. Tämä näkyy somisteissa kuten tyynyissä, ruukuissa ja maljakoissa. Kalusteryhmän pyöreän pöydän alle on tarjolla pyöreää mattoa, ja varsinkin puutarhakalusteissa tuolien ja sohvienkin malli on enemmän pyöreälinjainen kuin kantikas.

– Kevään ja kesän sisustustuotteet ovat pastellin sävyisiä, vaaleanpunaista on paljon. Meidän tuotteissa värit ovat skandinaavisen hillittyjä. Jysk on tuonut tätä hyvin esiin asiakkaille, niin ettei kirkkaita värejä edes kysytä, kertoo Kuusamon Jyskin myymäläpäällikkö Helmi Pesu.

Myös keltainen ja vihreän eri sävyt kuuluvat sesongin väreihin, esillelaittoja Jyskin myymälöihin tekevä Riikka Juutila täydentää. Materiaaleista puuvilla on paljon käytössä, minkä lisäksi Juutila vinkkaa esimerkiksi edullisista pellavatyynynpäällisistä. Luonnonläheisyys on se, mitä materiaaleilla ja väreillä halutaan viestiä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kesäsesongin tuotteita Kuusamon Jyskissä. Murretun ja vaalean punaisen eri sävyjen lisäksi vihreä on edelleen yksi hittiväreistä. Kuva: Hanna Rautio

Perinteiseen tapaan huonekaluliikkeiden kesäsesongin myynti on jo kovassa vauhdissa, vaikka lunta on vielä yli puoli metriä maassa. Varsinaisten kesäkuukausien koittaessa suosituimmat puutarhakalusteet voivat olla jo loppuun myytyjä.

Rottinki-trendi pitää yhä pintansa sisustuksessa niin sisällä kuin ulkona. Ulkokäytössä polyrottingin suosio on ja pysyy, sillä se on helppohoitoisin, kevyt ja kestävä kalustemateriaali.

Polyrottinkituoleissa on paljo pyöreää muotoa ja keveämpää muotoilua. Kuva: Hanna Rautio

Massivisten mustien polyrottinkisohvaryhmien ajasta on siirrytty keveämpään muotoiluun ja vaaleisiin väreihin. Monissa muovista valmistetuissa kalusteissa jäljitellään aitoa puuta ja rottinkia erehdyttävän hyvin.

– Kalusteiden monikäyttöisyys on lisääntynyt. Enää ei ole niin paljon pelkästään ulko- tai sisäkäyttöön tarkoitettuja kalusteita ja mattoja, Juutila kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Istuinpehmusteet ovat kehittyneet paremmin kosteutta kestäviksi, mikä lisää niiden monikäyttöisyyttä.

– Puutuotteissa otetaan vastuullisuus huomioon, ja joitain tuoleja tehdään merestä kerätystä muovijätteestä.

Kuusamon Jyskin myymäläpäällikkö Helmi Pesu on tyytyväinen uudistuneeseen ja laajentuneeseen myymälään. Kuva: Hanna Rautio

Kuusamon Jyskissä juhlitaan loppuviikon ajan uudistuneen myymälän avajaisia. Talven aikana pohjoismaisen huonekaluketjun myymälälle rakennettiin kokonaan uusi varasto ja uusi katettu ulkopiha puutarhakalusteille. Suuremman varaston myötä asiakkaat saavat tuotteet nopeammin kotiinsa, mikä tietysti on avuksi myynnissä.

Myymälään saatiin noin 300 neliömetriä lisää tilaa, ja nyt kokonaisneliömäärä on 1300.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Huonekalujen malleja saadaan enemmän esille ja samoin sesonkia. Uusi vaalea lattia ja valaistus ovat lisänneet valoisuutta, kassa on eri paikassa, oikeastaan mikään ei ole siellä, missä oli ennen, myymäläpäällikkö luettelee.

Hyönteishotellit kaupan. Kuva: Hanna Rautio