Paikallisuutiset

Ravintola Tapio avasi ovensa Kuusamon keskustassa – “Tämä on meille mukava muutos”

Ravintola Tapion yrittäjät Connor Laybourne ja Johanna Mourujärvi ovat hyvillä mielin ravintolan muutosta Kuusamoon.

Ravintola Tapion uusista tiloista Kuusamossa löytyy yhteensä kuusi pöytää. Kuva: Julia Asikainen

Aiemmin Naali Lodgessa Posiolla toiminut fine dining -ravintola Tapio on avannut ovensa Kuusamon keskustassa. Avajaisilta oli keskiviikkona 24. toukokuuta. Ennen sitä ravintola ehti olla suljettuna kuutisen kuukautta.

Ravintolan yrittäjät Connor Laybourne ja Johanna Mourujärvi kertovat, että muuton taustalla on ennen kaikkea halu kehittää heidän ravintolaansa ja saada toiminnalle enemmän vakautta.

– Viihdyimme ja menestyimme Posiolla todella hyvin, mutta esimerkiksi logistiikka ja ravintolan saavutettavuus helpottuvat varmasti paljon kaupunkiympäristöön muuton myötä. Tämä on meille mukava muutos, kommentoi Connor Laybourne.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yrittäjien mukaan Posiolle oli myös haastavaa saada henkilökuntaa. Suurimman osan ajasta Laybourne ja Mourujärvi ovat pyörittäneet ravintolaa kahdestaan. Laybourne vastaa ruuasta ja Mourujärvi tarjoilusta.

– Meillä oli Posiolla pariin otteeseen nuoria työntekijöitä auttamassa, mutta ongelmana oli se, että he eivät halunneet pysyä paikkakunnalla. Posiolta ei ollut esimerkiksi helppoa saada asuntoa.

– Toiveena olisi, että saisimme Kuusamon ravintolaan jossain vaiheessa jonkun paikallisen työntekijän avuksi. Meille olisi tärkeää, että voisimme hyödyntää nimenomaan paikallista osaamista.

Ravintolan muuton myötä myös yrittäjät ovat muuttaneet Posiolta Kuusamoon.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– On mukava päästä vähän isommalle paikkakunnalle. Täällä pääsee itsekin helpommin esimerkiksi ravintolaan syömään.

Ravintola Tapio on avattu Kuusamon keskustaan Kitkantielle. Kuva: Julia Asikainen

Tapio toimii Kuusamossa täysin samalla konseptilla kuin Posiollakin.

– Keskitymme laadukkaisiin, paikallisiin ja tuoreisiin raaka-aineisiin niin kuin ennenkin. Hankimme raaka-aineita edelleen muun muassa samalta Mourujärven tilalta. Ainoa muuttunut asia on ravintolan sijainti.

Yrittäjät ovat päättäneet kutsua Tapiota Kuusamossa pop up -ravintolaksi, sillä tulevaisuuden suunnitelmat ravintolan suhteen ovat vielä auki. Heidän suunnitelmissaan ei siis ole toimia esimerkiksi kiertävänä pop up -ravintolana eri paikkakunnilla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tarkoitus on olla ainakin kesä tässä ja mahdollisesti myös seuraava talvi. Haluamme ensin tunnustella ja katsoa, miten meidät otetaan täällä vastaan. Mikäli kaikki asiat menevät hyvin ja asiakkaat tukevat meitä, niin pysymme mielellämme täällä.

Ravintola Tapio toimii Kuusamossa samalla konseptilla kuin Posiollakin. Kuva: Ravintola Tapio

Laybournen ja Mourujärven mukaan alalla on otettava huomioon myös se, kuinka nopeasti asiat voivat muuttua.

– Viime vuosina esimerkiksi korona on vaikuttanut ravintoloihin. Nyt puolestaan talouden epävakaus ja hintojen nousu luovat paineita ravintoloille. Olemme kiitollisia, että me pystymme edelleen työskentelemään.

Avajaisilta ravintolan uusissa tiloissa sujui yrittäjien mukaan hyvin. Ravintolan kuudesta pöydästä ensimmäiselle illalle oli varattu kaksi pöytää.

Ravintola Tapio on perustettu vuonna 2018. Kuva: Julia Asikainen

Laybournen ja Mourujärven mukaan kesäksi on tullut jo mukavasti varauksia.

– On tulossa sekä palaavia asiakkaita että ihan uusia. On ollut ilo huomata, että ravintola on herättänyt kiinnostusta uusissa asiakkaissa ja aiemmin ravintolassamme käyneet asiakkaat puolestaan ovat kaivanneet meitä.

Tällä hetkellä Tapio on auki keskiviikosta lauantaihin aina iltaisin puoli kuudesta kahdeksaan.

– Tarkoitus on vielä tulevaisuudessa laajentaa aukioloaikoja, jos saamme avuksi myös muita työtenkijöitä.

Ravintola Tapio on perustettu vuonna 2018 ja sen taustalla on GSTQ North Oy -niminen yhtiö.

Tapio sijoittui 45:ksi Suomen 50 Parasta Ravintolaa -äänestyksessä viime vuonna. Vuonna 2021 Tapio oli samalla listalla sijalla 20 ja vuonna 2020 sijalla 14.