Paikallisuutiset

Ruka-Kuusamon alueelle retkipyöräilyn reittisuunnitelma ja konseptointi

Retki- eli gravel -pyöräilyä kehitetään Rukan ja Kuusamon alueella etsimällä vetovoimaisia pyöräilyreittejä. Suunnittelussa käytetään hyödyksi jo olemassa olevia hiekka- ja sorateitä. Tavoitteena on löytää myös yhdysreitti Kuusamon ja Rukan välille.

Syntyvät reitit voivat olla pituudeltaan jopa 80 kilometriä ja ne suunnataan lähelle palveluita ja luontonähtävyyksiä. Retkipyöräilyn kehittäminen on osana Rethinking North – Ympärivuotisuus matkailun menestystekijäksi (ReiNo) -hanketta ja sen toteuttavat Naturpolis Oy ja Ruka-Kuusamo Matkailu ry..

ReiNo -hanke on ylimaakunnallinen ryhmähanke, jonka toimenpiteet ulottuvat myös Taivalkoskelle, Pudasjärvelle, Sallaan ja Suomussalmelle. Hanke kehittää alueen kansainvälistä matkailua matalasesonkien kysyntää edistämällä ja matkailun sesonkivaihteluja tasaamalla.

Reitistö pyritään rakentamaan niin, että ne kulkevat matkailupalveluiden ja luonnonnähtävyyksien kautta.

Kehitystyön yhtenä tavoitteena on kehittää retkipyöräilyn ympärille uutta matkailuliiketoimintaa. Ensimmäiset kokemukset tästä saatiin jo tämän vuoden elokuussa, kun Via Karelia – Vastuullista ruokamatkailua verkostoituen -hankkeessa toteutettiin retkipyöräilyä ja ruokamatkailua yhdistävä tuotepilotointi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tämä kaksipäiväinen kulinaristeille suunnattu pyöräilyloma oli toimiva kokonaisuus. Pilotoinnin tuloksena saatiin luotua hyvä pohja eripituisiin ja -sisältöisiin tuotepaketteihin. Mukana olleiden yritysten on tarkoitus saada tuotteita myyntiin jo ensi kesäksi, kertoo hankkeen projektikoordinaattori Jenni Kallioniemi Naturpolikselta.

– Kesämatkailumme eteenpäin viemisessä on se hieno asia, että täällä Kuusamossa on todella paljon olemassa olevaa, mikä ei vaadi kovinkaan paljon uuden kehittämistä, mutta kylläkin vahvaa viestintää. Tämä gravel-pyöräily on siitä oiva esimerkki. Kuusamon upeassa luonnossa kulkee lukuisia upeita pyöräiltäviä hiekkateitä ja teiden varsilla on lukuisia hienoja vierailukohteita - Kuusamon kesä parhaimmillaan! tiivistää toimitusjohtaja Mats Lindfors Ruka-Kuusamo Matkailu ry:sta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä