Urheilu

SC-Ruka pyytää kaupungilta squashkenttien vuokraamista

Paikallinen squashin erikoisseura SC-Ruka pyytää Kuusamon kaupunkia vuokraamaan Kuusamon Keilahallilla sijaitsevat squashkentät seuralleen mahdollisimman nopeasti.

Tällä hetkellä koko keilahalli squashkenttineen on vuokrattu kaupungilta Kuusamon Erä-Veikoille. Erä-Veikot ilmoitti viime viikolla, että se vuokraa edelleen toisen squashkentistä Kuusamon Painipojille. Painijoilla on tilanpuute, ja squashkentillä on puolestaan Erä-Veikkojen mukaan ollut sen verran vähän käyttöä, että vuorot voidaan pelata yhdellä kentällä.

SC-Rukan puheenjohtaja Kari Niskala esitti päätökseen eriävän mielipiteen, ja perustelee nyt kaupungille lähettämässään vuokrauspyynnössä asiaa lisää.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Seura ehdottaa kaupungille, että seura vuokraisi squashkentät kaupungilta samalla tapaa kuin KEV vuokraa Keilahallin muita tiloja: “Maksamme kenttien käyttökulut ja osallistumme sosiaalitilojen käyttökustannuksiin sopivassa suhteessa käytön mukaan ja teemme lisäksi palveluna kaupungille seuraavaa: kunnostamme ja huollamme squashkenttiä. Lisäksi osallistumme kaupungille huoltotehtäviin, esim. pudotamme lumia kaupungin kiinteistöistä sopivan tuntimäärän verran.”, Niskala kirjoittaa seuran puolesta.

Niskalan mukaan vuokrauspyyntö esitettiin jo vuonna 2019, mutta siihen ei vastattu. Seitsemänkohtaisen perustelukirjeen lisäksi hän perustelee vuokrauspyyntöä mm. näin:

– On tärkeää, että hallinpitäjä ja paikallinen seura tekevät yhteistyötä siten, että kentät pysyvät kunnossa ja siinä tarkoituksessa kuin ne on alunperinkin suunniteltu käytettävän. Se, että nykyinen hallinpitäjä on muuttamassa toista kenttää painisaliksi, ei tue edellä mainittua.

– SC-Ruka kenttien hallinnan myötä tulee tarjoamaan kentät joko ilmaiseksi tai vähintäänkin edullisesti koululaisten ja opiskelijoiden käyttöön riippuen tulevasta vuokrasopimuksesta. Tällä hetkellä koulut, oppilaat ja opiskelijat eivät voi kenttiä juurikaan käyttää johtuen nykyisen hallinpitäjän varsin korkeasta hinnoittelusta koulukäytön osalta (3,5€/oppilas/opiskelija.) Nykyisen lain mukaan oppilailta ei saa periä hintaa koulun käynnistä aiheutuvista kustannuksista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lisäksi kaksi kenttää tukee Niskalan mukaan paremmin lajin yhteisöllisyyttä kuin yksi kenttä.

– SC-Ruka on tehnyt merkittävää liikunnan edistämistyötä jo vuosikymmeniä ja se on seuran tarkoitus myös jatkossa. Vuokrasopimus Kuusamon kaupungin kanssa tukee tätä liikunnanedistämistyötä.