Kulttuuri

Ruskakonserttisarjan Lied-konsertin solisti on sopraano Päivi Kantola. Hän on kotoisin Kuusamosta.

Sopraano Päivi Kantola ja Kirill Kzlovski päättävät ruska-ajan konserttisarjan Kuusamossa

Konsertti järjestetään sunnuntaina 24. syyskuuta.

Kuusamolaissyntyinen sopraano Päivi Kantola laulaa Kirill Kozlovskin säestyksellä Kuusamon seurakuntatalon isossa salissa sunnuntaina 24. syyskuuta. Kesän kaikuja -konsertti päättää ruska-ajan konserttisarjan Kuusamossa.

Ohjelmassa kuullaan muun muassa J. Sibeliuksen, T. Kuulan ja O. Merikannon sekä W.A. Mozartin lauluja. Kirill Kozlovski soittaa lisäksi F. Lisztin kolme Petrarcan sonettia.

Konsernin esiintyjät ovat molemmat arvostettuja ja palkittuja muusikoita.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Päivi Kantola on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksesta.

Vuonna 1994 pidetyn ensikonserttinsa jälkeen Päivi Kantola on esiintynyt monipuolisesti näyttämöllä, Suomen Kansallisoopperassa, Savonlinnan oopperajuhlilla ja Helsingin Kaupunginteatterin musikaaleissa sekä säännöllisesti lähes kaikilla Suomen musiikkifestivaaleilla. Hänet tunnetaan myös konsertoivana solistina ja kamarimuusikkona.

Päivi Kantola kuuluu klassismin ajan vokaali- ja klarinettimusiikkiin erikoistuneeseen Crusell- trioon.

Kantola toimii klassisen laulun opettajana Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa sekä kouluttaa laulajia ja kuoroja. Hän on perehtynyt myös vanhan musiikin käytäntöihin sekä Estill-malliin eri kursseilla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hänen äitinsä on kuusamolaisille hyvin tuttu, Saksassa laulajanuraansa tehnyt sopraano Maria Liisa Kantola.

Kirill Kozlovski on opiskellut pianonsoittoa Valko-Venäjän Musiikkiakatemian Lyseossa, Sibelius-Akatemiassa sekä Wienin Musiikkiyliopistossa.

Pianisti Kirill Kozlovski syntyi vuonna 1981 Mogilevissa. Hän on opiskellut pianonsoittoa Valko-Venäjän Musiikkiakatemian Lyseossa, Sibelius-Akatemiassa sekä Wienin Musiikkiyliopistossa. Barokkimusiikkia ja cembalonsoittoa hän on opiskellut Novia-ammattikorkeakoulussa sekä Sibelius-Akatemiassa.

Vuonna 2017 Kozlovski valmistui musiikin tohtoriksi Sibelius-Akatemian DocMus-yksikön taiteilijakoulutuksesta aiheenaan Dmitri Shostakovitshin musiikin kontekstualisointi.

Vuonna 2017 Pilfink Records julkaisi Kirill Kozlovskin ensimmäisen soololevyn Shostakovich in Context, joka sisältää Shostakovitshin musiikin lisäksi Ilari Kailan, Matei Gheorghiun ja Mikko Nisulan pianoteoksia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kirill Kozlovski on menestynyt kotimaisissa ja kansainvälisissä pianokilpailuissa. Hän on esiintynyt soolona ja kamarimuusikkona useilla kansainvälisillä festivaaleilla muun muassa Ranskassa, Saksassa, Sveitsissä, Venäjällä, Virossa ja Espanjassa.

Kesän kaikuja -konsertti sunnuntaina 24.9. kello 15 Kuusamon seurakuntatalolla.