Paikallisuutiset

Suurpetokeskuksen eläimille järjestettävä hammashoito

Suurpetokeskuksen on Pohjois-Suomen aluehallintoviraston määräyksen mukaan järjestettävä keskuksen eläimille tarvittava hammashoito toukokuun loppuun mennessä.

Avi on viime vuoden heinäkuussa määrännyt Kuusamon Suurpetokeskuksen korjaamaan eläinten hoidossa havaitut epäkohdat 31.8.2022 mennessä. Aluehallintoviraston marraskuussa tekemän selvityspyynnön perustella suurpetokeskus ei ole määräaikaan mennessä, eikä sen jälkeenkään järjestänyt kaikille eläimille asianmukaista eläinlääkärin tekemää terveystarkastusta, eikä hankkinut hoitoa kaikille sitä tarvitseville eläimille.

Suurpetokeskuksen karhut ovat vielä talviunilla

Yhdeksi ongelmakso on noussut eläinten hampaiden hoito. Avi on nyt määrännyt, että Kuusamon Suurpetokeskuksen täytyy järjestää eläinten hampaiden tutkimukset ja tutkimusten perusteella tarpeellisiksi katsotut hoidot toukokuun loppuun mennessä. Tämä koskee niitä eläimiä, joita ei ole aluehallintoviraston 5.7.2022 antaman määräyksen mukaisesti vielä tutkittu ja hoidettu.

Valitus aluehallintoviraston syksyllä 2022 antamasta päätöksestä Kuusamon Suurpetokeskuksen eläintarhaluvan peruuttamisesta on edelleen käsittelyssä Pohjois-Suomen hallinto-oikeudessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pohjois-Suomen avi peruutti eläintarhaluvan syyskuussa ja määräsi eläimet joko sijoitettaviksi muualle tai lopetettaviksi. Syynä tähän oli huono eläintenhoito.