Paikallisuutiset

Taivalkosken joulunavaus on yhteisöllisyyttä parhaimmillaan

Kalle Päätalon torille oli perjantai-iltana kirpeästä pakkassäästä huolimatta kokoontunut useampi sata ihmistä joulunavauksen viettoon.

Helena Soronen oli laittautunut näyttävästi joulumuorin asuun ja veti ahkiossa mukanaan tytärtään Rosettaa. ”Mä tykkään muutenkin pukeutua hauskasti, mutta joulunavaukseen panin tällaista varamuorin rekvisiittaa päälle sen takia, että vähän arvelin että joulupukilla tuskin on muoria”, jouluihmiseksi tunnustautunut Soronen naurahti. Kuva: Henri Ruuska

Pitkät jonot muodostuivat erityisesti joulupukkia tapaamaan sekä kuuden Jurmun seudun maa- ja kotitalousseuran naisen pyörittämälle kojulle, josta sai kuumia makkaroita, glögiä ja joululeivonnaisia. Herkut tarjosi yrittäjäyhdistys, mutta maa- ja kotitalousseura oli apuna tarjoilemassa niitä.

Myynnissä eri kojuilla oli ainakin leipää ja leivonnaisia, kalaa, marjoja, itse tehtyjä villasukkia, pyyhkeitä ja monenlaisia muita käsitöitä. Keskustan liikkeitä oli myös koristeltu jouluvaloin, ja ainakin yhdessä oli joulutorttutarjoilutkin asiakkaita houkuttelemassa.

9B-luokan nuorilla oli torilla myyjäiset, joilla he keräsivät rahaa ensikeväiselle ystävyyskoulumatkalle Saksaan. Tarjolla oli sekä itse että vanhempien tuella valmistettuja leivonnaisia ja arpoja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ihanaa, kun väkeä on näin paljon liikkeellä. Korona-ajasta jäi pelko, että nämä tämmöiset yleisötapahtumat häviävät, mutta onneksi niin ei käynyt, kunnan kulttuurituottaja Tiina Luokkanen sanoi. – Vuosi toisensa jälkeen lapset vain jaksavat innostua joulupukista. Se on varma vetonaula.

– Hienoa, kun tämmöinen järjestetään joka vuosi. Täällä näkee tuttuja, ja paikalliset ihmiset tuovat käsitöitään esille. Se on hieno juttu, se on yhteisöllisyyttä, sanoi Arja Virkkunen, joka kävi ostamassa lyhteitä ja katsomassa tiernapoikaesityksen.

Lapsille oli järkätty muun muassa joululauluvisa, ja kulttuurituottaja pani heidät myös laulamaan ja kiertämään toria käsi kädessä impromptu-tonttuletkana. Ohjelmassa oli lisäksi Tyrävaaran mieskvintetin tiernapoikanäytelmä sekä kunnan ja yrittäjien terveiset.

Kunnanjohtaja Mirva Haataja sanoi joulutervehdysten lomassa muun muassa, että vaikka sote-palveluiden siirto hyvinvointialueelle ja kunnanjohtaja- ja muut henkilöstövaihdokset ovat olleet isoja muutoksia Taivalkoskella, tilanne on alkanut vakiintua.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tavoitteena meillä on lisätä kunnan viestintää, ulkoista näkyvyyttä ja tietoisuutta Taivalkoskesta laajasti, hän esimerkiksi totesi.

Pitkät jonot muodostuivat kojulle, jossa Ulla Sarajärvi (vasemmalla etualalla) ja viisi muuta Jurmun maa- ja kotitalousseuran naista tarjoilivat glögiä, joulutorttuja, pipareita ja kuumia makkaroita. Kuva: Henri Ruuska
Arja Virkkunen kävi ostamassa kauralyhteen linnuille. ”Pitäähän sitä lintujakin jouluna muistaa”, hän sanoi. Kuva: Henri Ruuska
Kunnanjohtaja Mirva Haataja toi kunnan terveiset. Kuva: Henri Ruuska
Oululaisen Leipäpysäkki-nimisen auton Kaisa Sotisaari myy tuoretta leipää Taivalkoskella joka toinen perjantai. Hän odotti illalta hyvää myyntiä, koska tällä kertaa torilla sattui joulunavaustapahtuman takia olemaan muitakin myyjiä. Kuva: Henri Ruuska
Keskustan liikkeitä oli koristeltu jouluisiksi, ja ainakin yhdessä oli tarjoilutkin asiakkaita houkuttelemassa. Kuva: Henri Ruuska
Ilmoita asiavirheestä