Paikallisuutiset

Avajaispäivä oli tietysti juhlapäivä. Ravintola Talonpöytä Cafe Prisman nykyiset yrittäjät Sami Palosaari (vas.) sekä Mika Määttä, keskellä Kaisa Heiskanen alkuperäisestä Cafe Kaisasta. Kuva: Leena Klemi-Lohiniva

Talonpöydän tarina jatkuu Kuusamon Prismaan avatussa uudessa kahvila-ravintolassa

– Innolla ollaan taas uuden edessä, sekä me että henkilökunta, toteaa Ravintola Talonpöydän yrittäjät Mika Määttä ja Sami Palosaari avajaispäivän hulinassa. Kakut vitriineissä ovat sitä, mihin Kirkkotien ravintolassakin on totuttu, korkeita ja herkullisen näköisiä.

Ravintola Talonpöytä Cafe Prisma tunnettiin alunperin Cafe Kaisana. Kaisa Heiskanen möi liiketoiminnan veljelleen Kari Heiskaselle vuonna 2020 ja nyt se on siirtynyt tehdyssä kaupassa häneltä Ravintola Talonpöydälle.

– Kyllä meille on tässä vuosien varrella tarjottu jos vaikka mitä, mutta kaikki liiketoiminta ei ole järkevää. Nyt oli mahdollisuus päästä kylän ykköspaikalle ja tietysti me tartuimme tilaisuuteen, selvittää Mika Määttä yrittäjien päätöstä.

Uusitussa kahvila-ravintolassa saa keittolounaan viitenä päivänä viikossa ja a lá cartea joka päivä. Listalla on mm. hampurilaisia, salaatteja, kanaa sekä tietysti poronkäristystä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kaikki meillä käytettävät poronliha ja kala on paikallista, ja muutoinkin pyrimme suosimaan mahdollisimman lähellä tuotettuja laadukkaita raaka-aineita, kertoo Määttä tuotteiden alkuperästä.

Tarjolla on vitriineistä makeaa ja suolaista ja tietysti niitä Talonpöydän komeita kakkuja ja leivoksia. Kakkuja voi myös ostaa mukaan joko suoraan vitriinistä tai tilaamalla päivää aikaisemmin.

Kahvilassa on sisällä vajaa 50 istumapaikkaa. Kesällä terassi lisää paikkamäärää jonkin verran. Henkilökuntaa on kaikkiaan neljä. Asiakkaiksi odotellaan sekä paikallisia että matkailijoita.

– Luulen, että se suhde on aika lailla 50/50. Sesonki on tietenkin toinen juttu, arvioi Määttä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Talonpöytä on tunnettu kakuistaan ja leivoksistaan. Mestarina on Anna-Kaisa Luukkonen, jolla on ihan oma työskentelytila talon keittiössä Kirkkotiellä. Kuva: Leena Klemi-lohiniva

Mika Määttä ja Sami Palosaari ryhtyivät Ravintola Talonpöydän yrittäjiksi vuonna 2017.

– Aloitimme kohtuullisen rohkeasti ja yritysneuvojan kanssa tehtyyn viisivuotissuunnitelmaan laitoimme tavoitteeksi yli kaksinkertaisen liikevaihdon entiseen verrattuna. Viime vuonna eli viidessä vuodessa saavutimme tämänkin tavoitteen yli kolminkertaisena, iloitsee Mika Määttä.

Ravintola Talonpöydällä on toimipaikka Kuusamon Kirkkotien ravintolan ja Prisman nyt avatun kahvilan lisäksi Oulangalla. Yritys hoitaa myös Puolangan kunnan ruokahuollon ja vie catering -palvelua Rukan mökeille.

Yrittäjät arvelevat, että sesongin ulkopuolella asiakkaat jakautuvat melko tasan paikallisiin ja matkailijoihin. Kuva: Leena Klemi-Lohiniva

– Tietysti se on kiirekin joskus, mutta meillä on osaava, sitoutunut henkilökunta ja kaikki tietävät tehtävänsä. Meidän henkilökunta on se yrityksen sydän. Jos ei olisi henkilökuntaa, ei olisi meitäkään ja tietenkin toisinpäin, mietiskelevät juhlapäivää viettävät yrittäjät.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Samalla kun on saatu yksi asia päätökseen, mietitään jo toista. Pikkujoulujen kanssa samaan aikaan ovat tulevan kesän Talonpöytä -festit ja tapahtuman esiintyjät jo työn alla.

– Kyllä siitä tulee komea kattaus, lupaavat yrittäjät innoissaan, vaikka eivät vielä mitään esiintyjistä suostu paljastamaankaan.

Juttua on korjattu 22.9. klo 8.20 ja ravintolan nimi muutettu Ravintola Talonpöytä Cafe Prismaksi.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä