Mielipiteet

Tarja Leinonen-Viinikan vastine Kuusamon Seudun pääkirjoitukseen: Pöytäkirjat puhuvat puolestaan

Vastineena Kuusamon Seudun pääkirjoitukseen 29.3. totean seuraavaa: Se on hyvin, hyvin surullista, että Kuusamon Seudun päätoimittaja tekee omat johtopäätöksensä otsikoiden perusteella pyrkimättäkään hakemaan niin sanottua toista näkökulmaa esittämiinsä asioihin.

Esimerkiksi, kun hän kutsuu populismin helmeksi kulttuurin rinnastamista luxustuotteeseen. Taas meni samaan halpaan ansaan päätoimittaja, muu kulttuuriväki ja taiteiden tukijat, minkä Timo Soini viritti eduskuntavaalien 2011 alla kutsumalla kulttuuria postmoderniksi tekotaiteeksi.

Timo Soini on myöhemmin myöntänyt, että tämä oli tietoinen provokaatio ja aiheuttaisi älämölön kulttuuriväen keskuudessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Samanlaisia populismin hedelmiä ovat Antti Rinteen vappusataset tai väite, että työperäinen maahanmuutto pelastaa Suomen. Varsinainen populistinen helmi kuultiin Sanna Marinilta, kun hän leimasi porvaripohjan “sinimustaksi”.

Viisaat oppii virheistä ja oikein viisaat muiden virheistä.

Yleensä puolueet valitsevat eduskuntavaaliehdokkaat aikaisemman näytön perusteella. Kaksien vaalien, kunta- ja aluevaalien äänimäärät ovat olleet seuraavat: Kuntavaalit: Tarja 141 vs. Tero Kokko 85. Aluevaalit käytiin heti perään ja siellä äänet jakautuivat seuraavasti Tarja 274 vs. Tero Kokko 90.

Allekirjoittaneen yhteistyökykyä myös kovasti kyseenalaistettiin. Tähän olisi löytynyt vastaus kysymällä esimerkiksi muiden puolueiden ryhmyreiden kokemuksia kanssani tehtävästä yhteistyöstä. Vaikkapa puolueiden yhteisen vapputapahtuman 1.5 järjestelyiden osalta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ehkä on ollut virhe olla tuomatta julki niitä seikkoja, jotka ovat vieneet meidän valtuutettujen uskon ja luottamuksen tähän oman paikkakunnan ehdokkaaseen.

Politiikka on mitä suuremmassa määrin luottamukseen perustuvaa ja etenkin yhteistoimintaa.

Äänestäjät odottavat, että ehdokkaat asettuessaan ehdolle ja tultuaan valituksi, pyrkivät vilpittömästi ja hartiavoimin, rehellisesti tekemään työtä kuntalaisten eteen, joilta mandaatin yhteisten asioiden hoitamiseen ovat saaneet.

Perussuomalaisten Kuusamon valtuustoryhmän olemassaolon tarkoitus on toimia perussuomalaisittain ajattelevien ihmisten äänitorvena ja vaihtoehtojen antajana paikallispolitiikassa. Luottamustehtäviä hoidetaan yhteistyössä muiden kanssa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Työkaluina tähän ovat valtuustoryhmän keskinäinen työskentely esimerkiksi valtuuston kokouksien asialistojen käsittelyn kautta. Voimme myös tuoda näkyviksi asioita kuntalaisaloitteiden tai valtuustoaloitteiden muodossa. Näitä olemme tehneet kolmen valtuutetun voimin

Voimme kokouksissa tehdä vastaesityksiä ja jättää eriäviä mielipiteitä ja niin edelleen. Valmistelevissa kokouksissas linjataan puolestaan yhteiset kannanotot ja tehtävät esitykset.

Valtuustoryhmän toimintaa kuvaavan vuosikertomuksen koosteen sekä ryhmässä

muodostuneen kokemuksen mukaan paikallinen eduskuntavaaliehdokas ei ole kirjauttanut itselleen mitään yhteisten asioiden hoitamiseen liittyviä tapahtumia vuoden 2022 aikana päätöspöytäkirjoihin.

Osallistuminen ryhmän toimintaan on ollut nolla ja yhteisten asioiden hoitaminen on ollut sekin ollut kirjausten valossa nolla. Ryhmä on joutunut antamaan huomautuksen sääntöjen vastaisesta toiminnasta valtuustosalissa. Tämäkään ei ole toimintaa muuksi muuttanut.

Kaikki tämä on vapaasti tutkittavissa julkisista pöytäkirjoista.

Valitsen itse ehdokkaan ensisijaisesti sen perusteella, että hänen tekonsa, puheensa ja kykynsä sekä persoonakohtaiset ominaisuudet muodostavat sellaisen kokonaisuuden, minkä taakse voin epäröimättä asettua.

Jokainen saa valita ehdokkaansa tahtonsa mukaan. Nyt on tärkeä äänestää perussuomalaista ehdokasta ja varmistaa vaalivoitto. Osaltani olen tehnyt vaalityötä eri ehdokkaiden kanssa ja toivottanut heidät tervetulleiksi Kuusamoon. Yhteiseen pottiin kerätään äänet ja sen potin on tarkoitus olla mahdollisimman iso.

Tarja Leinonen-Viinikka

Perussuomalaisten Kuusamon valtuustoryhmän pj.

kaupunginvaltuutettu

kaupunginhallituksen jäsen

Lisää aiheesta:

Pääkirjoitus: Likainen peli yltyy vaalien alla

Vastine Kuusamon Seudun pääkirjoitukseen: Politiikka on joukkuelaji

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä