Ihmiset 

Perussuomalaisten kansanedustajaehdokas Tero Kokko. Kuva: Asiakas

Tero Kokko haluaa vaikuttaa työ- ja energiapolitiikkaan: “Tarvitsemme oikeita tuottavia työpaikkoja ja kohtuuhintaista, omavaraista enrgiaa”

Esittelemme Kuusamon Seudussa kaikki ilmestymisalueemme ehdokkaat ennen eduskuntavaaleja.

Tero Kokko, Kuusamo, Perussuomalaiset:

1) Pitäisikö tuulivoimarakentamista lisätä Koillismaalla?

– Tuulivoiman lisärakentaminen Koillismaalle ei ole järkevää, eikä yleensäkään sen holtiton lisääminen. Jos koko maailman sähköntuotannosta noin 80 % katettaisiin tuulivoimalla, niin sähkö olisi niin kallista, että 99 % maailman 8 miljardista ihmisestä ei olisi varaa ostaa sitä käyttöönsä. Tämän takia tuulivoima ei ole oikea ratkaisu energiakriisiin vaan lisä- ja pienydinvoimalat, jotka käyttävät myös sivussa muita energialähteitä energian tasaukseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

2. Kannatatko uuden kaivostoiminnan (koboltti, kupari tai kulta) syntymistä Koillismaalle?

– Uuden kaivoksen syntyminen Koillismaalle on mahdollista sitten kun tekniikka sen sallii toteuttaa niin, ettei negatiivinen vaikutus jää suuremmaksi kuin hyödyt. Kaivoksesta tulleet tuotot tulee jäädä kaivospaikkakunnan hyödyksi ja tuotoksi kokonaisuudessaan, eikä niin, että tuotot siirretään ulkomaille ja ympäristöongelmat jäävät paikallisten ongelmaksi.

3. Millä toimilla parantaisit työvoiman saatavuutta Pohjois-Suomessa?

– Suomi tarvitsee kokonaisverouudistuksen, jolla voidaan toteuttaa alempi veroporrastus syrjäseutujen yrityksille ja työntekijöille. Näillä toimilla saavutamme osaavan työvoiman ja kannattavien yrityksien kotouttamisen syrjäseuduille. Samalla kehitämme ostovoiman kasvua sekä verokertymä siirtoa Koillismaalle hyvinvoinnin perustaksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

4. Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohteen tämän vuoden budjetti on 2 miljardia euroa, mutta kuitenkin 56 miljoonaa euroa alijäämäinen. Mihin sote- tai pelastuspalveluihin kohdistaisit säästöjä ja mihin et missään nimessä?

– En kannata mitään säästöjä Pohteen sisältä tällä hetkellä. En myöskään hyväksy hoitopaikkojen vähennyksiä eri kunnissa. Tähän löytyy rahoitus hallituksen menokehyksen sisältä leikkaamalla muusta ei niin tärkeästä asiasta kuin hyvinvointialueiden rahoituksesta. Esimerkiksi Suomen julkinen kehitysapu on ollut vuosina 1990–2021 noin 22,8 miljardia euroa ja 2 % korkokannalla laskettuna siitä on maksettu korkoa 5,9 miljardia euroa. Tämän takia suomalaisen sairaanhoidosta tai hoitopaikasta leikkaaminen ei tunnu kauhean järkevältä ratkaisulta.

5. Mikä on tärkein asia, johon haluat vaikutta, jos sinut valitaan kansanedustajaksi?

– Työ- ja energiapolitiikka, tarvitsemme oikeita tuottavia työpaikkoja vakaalla ammattitaidolla. Tämän tueksi tarvitsemme kohtuu hintaista sekä omavaraista energiaa vientiteollisuutemme ja pk-yritysten tukijalaksi. Vain tuottavat työpaikat voivat ensikädessä luoda perusrahoituksen maamme hyvinvoinnille ja kilpailukyvylle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kuka?

Tero Kokko

Puolue: Perussuomalaiset

Ikä: 46 vuotta

Kotipaikka: Kuusamo

Ammatti: Työnjohtaja

Tärkeimmät luottamustehtävät (max. 3): Kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen varajäsen, Perussuomalaisten Puoluevaltuuston jäsen.

Harrastukset: Moottorikelkkailu, laskettelu ja autourheilu.